Co-CEO Netflix weet het zeker: ‘absoluut tweede seizoen voor Squid Game’

Films & Series Mark Hofman 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft het afgelopen jaar, dankzij de komst van Squid Game, toch wel een klein beetje weten te maken. De Zuid-Koreaanse serie wist de wereld in rap tempo te veroveren en zorgt ervoor dat consumenten alleen maar meer willen.

Die consumenten krijgen gelukkig ook meer. Waar eerder Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk al hoop had op een vervolg, komt nu Netflix Co-CEO Ted Serandos met het verlossende woord. De populaire serie krijgt een tweede seizoen.

Netflix komt absoluut met tweede seizoen Squid Game

Afgelopen nacht maakte Netflix de cijfers van het vierde kwartaal van 2021 bekend. Tegenover investeerders worden tijdens zulke gesprekken niet alleen de behaalde cijfers, maar ook de plannen voor de toekomst verteld. Een prachtig moment voor investeerders om ook vragen te stellen.

Dat is precies wat Nidhi Gupta van Fidelity Management and Research deed. Hij vroeg aan Co-CEO Ted Sarandos of Netflix van plan is om zijn populairste serie ooit een tweede seizoen te geven. Het antwoord van Sarandos was duidelijk:

Het universum?

Van alle woorden die Ted Sarandos had kunnen gebruiken, gebruikte hij ‘het universum’. Dat is uiteraard meer dan een tweede seizoen van de serie alleen. Het lastige hieraan is dat de Netflix Co-CEO geen toelichting gaf. We weten dus niet wat hij er precies mee bedoeld.

Mocht Netflix Squid Game dezelfde behandeling geven als Stranger Things, dan worden fans uitermate goed bediend. De serie is bijvoorbeeld voorzien van twee eigen games, wat ook voor Squid Game zou kunnen gebeuren in dat geval.

Squid Game Netflix
Opgepast! (Afbeelding: Netflix)

Wel is de Zuid-Koreaanse serie al voorzien van zijn eigen fanartikelen. Denk hierbij niet alleen aan kleding, maar ook aan zaken als Funko Pop-beeldjes.

Squid Game zorgt voor veel vraagtekens

Het is erg goed om te zien dat Netflix zich gaat wagen aan een tweede seizoen van Squid Game. Niet zonder risico, want het succes van het eerste seizoen kan niet meer overtroffen of zelfs geëvenaard worden. Het was natuurlijk vooral het verrassingselement wat de serie zo ontzettend goed maakte.

Squid Game: 10 brandende vragen die we hebben na het eerste seizoen

Maar dat wil niet zeggen dat we geen behoefte hebben aan een tweede seizoen. Sterker nog: er zijn nog heel veel vragen die we hebben na het eerste seizoen van Squid Game. Benieuwd welke dat zijn? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen