Call of Duty blijft speelbaar op de PlayStation 5… voor nu dan

Games Jelle van Es 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Gisteren sprak Sony al de verwachting uit dat de Call of Duty-games na de overname van Actvision Blizzard door Microsoft gewoon op de PlayStation 5 zouden gaan verschijnen. En de baas van de Xbox-divisie spreekt zich daar nu over uit.

Op Twitter liet Phil Spencer, de baas van de Xbox-divisie, weten een gesprek te hebben gevoerd met de hoge mensen van Sony. Daarbij gaf hij aan dat Microsoft de wil heeft om Call of Duty op de PlayStation 5 en 4 uit te blijven brengen.

Call of Duty voorlopig nog op de PlayStation 5

En daarmee schrijven we dus alweer voor de derde keer over Call of Duty op de PlayStation 5. Met de overname van Activision Blizzard door Microsoft was dat de eerste vrees voor gamers. Vervolgens gaf Sony aan dat er afspraken waren gemaakt met het bedrijf en men er vanuit ging dat Microsoft daar aan zou houden. En nu geeft de baas van Xbox aan dat die afspraken er inderdaad zijn en dat die in ere worden gehouden. Mochten die afspraken aflopen, dan is de kans aanwezig dat de reeks alsnog op de spelcomputers van Sony blijft uitkomen.

Althans, dat is hetgeen dat Xbox nu in zijn hoofd heeft. Uiteindelijk kan alles veranderen en besloten worden om Call of Duty de PlayStation 5 te laten skippen en exclusief uit te brengen op de Xbox Series X. Maar als men dat doet, dan mist men wel een groot gedeelte van de markt. De game verkoopt namelijk elk jaar enkele tientallen miljoenen exemplaren op de spelcomputers van Sony. Op die manier laat je een omzet van een miljard dollar liggen als je hem niet uitbrengt.

Of is dit alleen Warzone?

Het zou ook kunnen dat Spencer spreekt over Warzone die ze willen blijven aanbieden op de PlayStation 5 en 4. En dat een nieuw deel in de serie alsnog exclusief op de Xbox komt. Het woord ‘desire’ is in deze context dan ook interessant. Dat is zeg maar de wil uitspreken. Dat is dus geen harde garantie. Wat dat betreft lijkt het er op dat deze soap nog even verder loopt.

Breaking: Call of Duty speel je in de toekomst op de Xbox dankzij overname

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen