Breaking: Call of Duty speel je in de toekomst op de Xbox dankzij overname

Games Jelle van Es 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Redelijk vanuit het niets heeft Microsoft vandaag laten weten dat het Activision Blizzard overneemt. Dat is de uitgever die je onder andere kent van Call of Duty. De kans is daardoor groot dat je die gamereeks in de toekomst enkel nog op de Xbox kan spelen.

Dat is overigens nog niet hard gemaakt in het nieuws. Op dit moment spreekt Microsoft over de overname van Activision Blizzard en dat de uitgever uiteindelijk onderdeel kan gaan worden van de Xbox-gamedivisie. Maar de kans lijkt ons wel groot dat Call of Duty een exclusieve titel wordt.

Call of Duty in de toekomst op de Xbox

Met de overname van de uitgever van onder andere Call of Duty gaat volgens The Washington Post een bedrag van zo’n 70 miljard dollar mee gemoeid. Dat is dus veel meer dan dat Microsoft een jaar geleden betaalde voor Bethesda. Daar ging toen 7,5 miljard dollar mee gepaard. Dan moeten we wel zeggen dat Activision Blizzard qua uitgever vele malen groter is.

Call of Duty: Vanguard Tweede wereldoorlog
Vanguard (Afbeelding: Activision)

Naast Call of Duty ken je de uitgever bijvoorbeeld van de verschillende Blizzard-games, zoals World of Warcraft, Overwatch, Diablo en StarCraft. Ook is King onderdeel van het bedrijf. Dat is weer een ontwikkelaar die zich bezighoudt met het uitgeven van games voor de smartphone. Candy Crush is daarbij hun grootste succes. Kortom, met de overname komt er echt een lading aan titels bij Microsoft terecht. Wat het daarmee precies gaat doen, dat is nog de vraag. Op hun eigen blog spreken ze positief over de overname, maar wordt er ook gesteld dat het belangrijk is dat de werknemers zich veilig voelen op de werkvloer. Daar zijn de laatste tijd heel wat problemen mee.

Minecraft-achtige aanpak?

Ik verwacht zelf dat je dus in de toekomst Call of Duty exclusief kan gaan spelen op de Xbox. Ook zullen games waarschijnlijk onderdeel gaan worden van de Xbox Game Pass. Maar het kan ook zijn dat men de verschillende games gaat behandelen als Minecraft. Na de overname van die ontwikkelaar bleef de gamereeks ook op alle platformen beschikbaar.

Xbox koopt Bethesda: Fallout en Skyrim eigendom van Microsoft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen