Xiaomi Redmi Note 11 serie maakt volgende week zijn wereldwijde debut

Smartphones Mark Hofman 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel Chinese bedrijven brengen eerst hun nieuwe smartphones uit in het eigen werelddeel, voordat de rest van de wereld ermee aan de slag kan gaan. Dat gebeurt met de OnePlus 10 Pro en dat gebeurt ook met de Xiaomi Redmi Note 11 serie.

In oktober vorig jaar verscheen de smartphoneserie, die bestaat uit drie verschillende toestellen, al in China. Vandaag wordt duidelijk dat het wachten in Europa, en hopelijk ook Nederland, voorbij is.

De Xiaomi Redmi Note 11 serie komt eraan

Op Twitter wordt duidelijk dat de Redmi Note 11 Serie wereldwijd zijn opwachting gaat maken. Onder de vlag van Rise to the Challenge zal er volgende week een livestream te volgen zijn, waarin we alle details rondom de toestellen te horen krijgen. Het zal dan voornamelijk om de details rondom de release gaan, gezien we de smartphones inmiddels al even kunnen bewonderen.

De livestream zal door Xiaomi uitgezonden worden op de eigen website en op social mediakanalen zoals Facebook, Twitter en YouTube. Rise to the Challenge vindt op woensdag 26 januari plaats en zal om 21:00 uur Nederlandse tijd van start gaan. Uiteraard zal de livestream ook via onze website te bewonderen zijn.

Wat kunnen we verwachten?

Zoals gezegd zal het evenement voornamelijk interessant zijn vanwege de details. De Xiaomi Redmi Note 11 serie is al sinds oktober verkrijgbaar in China. Wat de toestellen ons precies te bieden hebben is dus al enigszins bekend.

Wat interessant is om te weten is welke smartphones uit de serie precies onze kant opkomen. Daarnaast willen we natuurlijk dolgraag weten of en wanneer de Xiaomi Redmi Note 11 ook naar Nederland komt en hoeveel hij gaat kosten.

Xiaomi weet de consumenten in Nederland doorgaans wel te bedienen met de Redmi Note-serie, dus de kans is vrij groot dat we met het toestel aan de slag kunnen gaan. Maar neem dat wel met een korreltje zout, gezien dat slechts een verwachting is.

Xiaomi Redmi Note 11
Het Pro-model uit de serie (Afbeelding: Xiaomi)

Xiaomi Redmi Note 11 serie in China

China was dus in oktober 2021 al aan de beurt. Daar bestaat de Xiaomi Redmi Note 11 serie uit drie verschillende toestellen: de Note 11, Note 11 Pro en Note 11 Pro+. We verwachten voornamelijk die eerste in ons land tegen te komen.

De reguliere Xiaomi Redmi Note 11 beschikt over een 6.6-inch LCD beeldscherm, 5000mAh batterij en een 50 megapixel hoofdcamera. Het Pro-model is voorzien van een 6.67-inch beeldscherm met 120Hz, een 5160mAh batterij en een 108-megapixel hoofdcamera.

Xiaomi Redmi Note 9T: 5 redenen om hem (niet) te kopen

De Redmi Note 11 Pro Plus ziet er hetzelfde uit als de reguliere Pro, maar beschikt over een snellere laadsnelheid. Dit model is op te laden met een vermogen van 12oW, wat simpelweg ontzettend snel is. De batterij is met 4500mAh dan wel weer kleiner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen