OnePlus 10 Pro verschijnt mogelijk eind maart al op de Europese markt

Smartphones Jelle van Es 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De onthulling van de OnePlus 10 Pro ligt nog niet heel erg ver achter ons. Op dit moment is de nieuwe smartphone alleen nog maar voor de Chinese markt aangekondigd en uitgebracht. Maar het is de verwachting dat hij uiteindelijk ook naar het Westen komt.

En dat zou iets eerder gaan gebeuren dan dat we in eerste instantie hadden verwacht. De OnePlus 10 Pro zou al eind maart hier gaan verschijnen.

OnePlus 10 Pro in maart naar het Westen

Normaal gesproken brengt het bedrijf zijn nieuwe smartphones gelijk in de hele wereld uit. Maar voor de OnePlus 10 Pro heeft men voor iets anders gekozen en hem eerst in China uitbrengen. Dat zou te maken kunnen hebben met de aanhoudende pandemie en de eventuele productieproblemen die daar bij horen. De nieuwe smartphone maakt namelijk gebruik van Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 1 SoC. Deze nieuwe chip is waarschijnlijk beperkt beschikbaar en daarom zou het moeilijker zijn om grote hoeveelheden van de smartphone produceren. Ook zou een eerste lancering in China er voor kunnen zorgen dat eventuele problemen daarmee opgelost kunnen worden voor een Westerse release.

OnePlus 10 Pro
Het nieuwe model (Afbeelding: OnePlus)

En volgens 91Mobiles zouden er nu al privétesten worden gehouden voor de OnePlus 10 Pro in Europa en India. Daardoor zouden er al plannen zijn om de smartphone in maart uit te brengen. Wellicht dat Europa de primeur krijgt en iets eerder de smartphone ontvangt dan de Amerikanen.

Over de smartphone

De OnePlus 10 Pro beschikt over het grote camerablok op de achterkant. Dat blok bestaat uit drie lenzen: een 48-megapixel wide, 50-megapixel ultra-wide en 8-megapixel telefoto. Het gaat om hetzelfde systeem als vorig jaar, maar dan wel met nieuwe verbeteringen van Hasselblad. Zo is er een Pro Mode aanwezig en kunnen consumenten ook los met een zogeheten Master Mode. Beide opties tillen het niveau van je foto’s naar een hoger niveau. Aan de voorkant van het toestel zit een verbeterde 32-megapixel selfiecamera. Verder beschikt het toestel over de Snapdragon 8 Gen 1 processor met maximaal 12GB aan RAM en 256GB aan ROM. Onder de motorkap zit een 5000mAh batterij dat met een vermogen van 85W op te laden is. Vervolgens zit er ook nog een 6.7-inch OLED-beeldscherm met 120Hz op het toestel en draait hij op OxygenOS 12.

OnePlus 10 Pro volledig onthuld (maar het is geen goed nieuws)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen