Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung-gebruikers struikelen over fout in Google Keep op Android 12

Gebruikers van Samsung-apparaten met Android 12 aan boord melden dat ze tegen een vreemde bug aanlopen tijdens het gebruik van Google Keep. En dat is voor veel van die gebruikers heel jammer, omdat Keep juist zo’n lekkere, simpele app is. De eerste klacht hierover verscheen in november van vorig jaar al.

Eén van de communitymembers op het forum van Google omschrijft het probleem waar die persoon tegenaan loopt. Tim O 8971 vertelt over een numerieke lijst, die automatisch een regel en nieuw nummer toevoegt wanneer je op Enter drukt. Maar als hij dat doet, dan komt de vervelende bug ineens naar voren.

Google Keep op Samsung-apparaten

Het lijstje in kwestie gaat over boeken (waarschijnlijk boeken die deze Tim gelezen heeft). Iedere keer wanneer die een nieuw boek wil toevoegen aan de lijst, dan komen er extra nummers in beeld. Op de tweede positie staat nu bijvoorbeeld: 2. 2. 2. 2. 2. 2. The Silence: A Novel – Don DeLilo. Uiteraard hoeft het cijfer twee er maar één keer te staan.

Samsung Google Keep bug
Google Keep-bug op Samsung-apparaten (Afbeelding: Tim O 8971)

Op de bovenstaande screenshot, die gedeeld is door Tim, zie je wat Google Keep uitvoert op Samsung-apparaten. Dit gebeurt ook op het moment dat Tim door zijn lijstje met boeken wil scrollen. Tim laat weten dat dit hem overkomt bij al zijn lijsten binnen Google Keep. Als hij Keep op de pc gebruikt, dan verschijnen er geen extra getallen in beeld.

Android 12

Het vreemdste aan dit probleem is dat alleen Samsung-apparaten met Android 12 aan boord getroffen lijken te zijn. Eigenaars van onder meer de Galaxy S21, Galaxy S20 en Galaxy Note 20 melden soortgelijke problemen. Dit zijn toestellen die allemaal voorzien zijn van Android 12. Andere toestellen vertonen deze problemen niet.

Google is inmiddels op de hoogte van de vreemde bug en laat weten de situatie in de gaten te houden. Het Google Keep-team onderzoekt het probleem nu en laat het weten wanneer er een oplossing is. Tot die tijd moeten gebruikers het doen met de extra getallen, want daar is geen tijdelijke fix voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!