Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze opvouwbare Motorola vouwt naar buiten, maar waarom eigenlijk?

Opvouwbare smartphones klap je meestal naar binnen dicht, zodat je het scherm beschermt. Dat moet anders, dacht Motorola waarschijnlijk. Dat blijkt uit patenten die gelekt zijn, waarin de fabrikant ideeën beschrijft voor een bijzondere opvouwbare smartphone. Eentje die zijn scherm aan de buitenkant houdt.

Opvouwbare smartphones met een scherm aan de buitenkant zijn niet nieuw. Huawei was Motorola voor, met onder meer de Mate Xs. Er zijn enkele voordelen te bedenken natuurlijk, maar ook wat nadelen. Zo kun je je voorstellen dat dat scherm sneller schade oploopt, in de vorm van krasjes en andere onregelmatigheden.

Motorola-patent voor opvouwbare smartphone

De voordelen wegen wellicht zwaarder dan de nadelen voor dit Motorola-toestel. Want als je een scherm aan de voorkant van een opvouwbare toestel hebt, dan heb je dus geen apart display nodig voor wanneer de smartphone dichtgeklapt is. Dat kleine scherm zien we bijvoorbeeld op de Samsung Galaxy Z Flip-lijn.

Motorola patent
Patent van Motorola (Afbeelding: WIPO)

Het opgevouwen scherm ís dan het display aan de buitenkant. Daarop komen dan bijvoorbeeld de notificaties binnen wanneer er wat gebeurt op het opvouwbare model. Ook kun je dan gemakkelijk selfies maken zonder de smartphone open te hoeven klappen. Al met al dus flink wat vriendelijker in gebruik.

En die krasjes dan?

De grote vraag blijft dan: hoe bescherm je het scherm van opvouwbare smartphone, wanneer dat display aan de buitenkant zit? Dan heb je een speciaal hoesje nodig dat het gebruik van het toestel mogelijk in de weg zit. Laten we hopen dat Motorola kiest voor een duurzaam scherm, dat wat klappen kan opvangen.

Hoe het ook precies zit, we hebben tot nu toe te maken met geruchten op basis van een gelekt patent. Patenten bieden een kijkje in de keuken van fabrikanten, maar voorspellen de toekomst niet. Het is dus niet met zekerheid te zeggen dat Motorola deze smartphone uitbrengt, maar hij is wel interessant om te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WIPO

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!