WhatsApp voor iOS biedt nu ook ondersteuning voor Focus Mode

Apps Mark Hofman 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft een update uitgerold voor zijn iOS-app. Dankzij deze update maakt het populaire platform gebruik van één van de prettigste functionaliteiten waar je iPhone sinds iOS 15 over beschikt.

Het gaat uiteraard om de Focus Mode, waarmee jij precies kunt instellen welke meldingen wel en welke meldingen je, op een bepaald deel van de dag, niet wilt zien. Maar er is ook zeker meer!

iPhone-gebruikers krijgen WhatsApp update

De functionaliteiten die door middel van de WhatsApp-update uit worden gebracht zitten al even in de pijplijn. Zo werd er een aantal maanden geleden al melding van gemaakt. iPhone-gebruikers kunnen nu dus daadwerkelijk aan de slag gaan met de Focus mode. Maar hoe zit dat precies in elkaar?

De Focus Mode van je iPhone zorgt er al voor dat alle meldingen, ook van WhatsApp, geblokkeerd worden. Maar de functie van deze toevoeging is juist het kunnen aanpassen van die meldingen. Zo is het mogelijk om onder Focus Mode ‘Werk’ alleen meldingen te krijgen van zakelijke contacten en visa versa voor persoonlijk.

WhatsApp iPhone
WhatsApp (Afbeelding: WhatsApp)

Dankzij WhatsApp is het nu ook mogelijk om binnen de app aan te geven welke contactpersonen je bij welke Focus Mode een bericht kunnen sturen. De berichten van zakelijke contacten komen dus gewoon binnen als melding, maar je persoonlijke contacten worden stilgehouden. Net zoals dat bij iMessage werkt, dus.

Nieuwe meldingen en spraakberichten

Naast de introductie van Focus Mode brengt WhatsApp versie 22.2.75 meer functionaliteiten. Zo zijn iPhone-gebruikers nu ook in de mogelijkheid om het inspreken van spraakberichten te pauzeren en weer te hervatten. Op die manier wil WhatsApp ervoor zorgen dat zijn gebruikers minder vaak berichten opnieuw in moeten spreken.

De derde toevoeging heeft alles te maken met meldingen. Eerder dit jaar werd bekend dat WhatsApp profielfoto’s wilt gebruiken bij meldingen die mensen krijgen. Die functionaliteit lijkt nu dus volledig uitgewerkt te zijn en komt naar je iPhone toe. De notificaties komen wat dat betreft meer overeen met die van iMessage.

Wanneer komt de WhatsApp update?

WhatsApp heeft versie 22.2.75 van zijn iOS-app al uitgerold en doet dat wereldwijd. Dit kan er alleen wel voor zorgen dat sommige gebruikers misschien iets langer moeten wachten dan anderen. Het kan dus een paar weken duren voor echt iedere gebruiker voorzien is van de nieuwe functionaliteiten.

WhatsApp gebruiken op je iPad: het is mogelijk en zo doe je het

Mocht er al een update klaar staan in de App Store, dan is het handig om deze dus binnen te halen. Staat de update er nog niet? Heb dan nog heel even geduld!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen