Samsung Galaxy Watch gekocht? Deze verbogen features moet je kennen

Gadgets Lisanne Beijen 8 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

De Samsung Galaxy Watch is een veelzijdige smartwatch voor wie van zijn Android gadgets houdt. Samsung’s smartwatch heeft alle functies die je van een geavanceerde smartwatch mag verwachten. Het slimme horloge is ontworpen om je nog soepeler door de dagen te laten rollen. Een aantal functies springen eruit.

Net als Apple’s Apple Watch hebben ook de verschillende Samsung Galaxy Watches een aantal kenmerkende functies dankzij de soepel geïntegreerde software. We hebben we het nog niet eens over de indrukwekkende accuduur en het roterende frame van sommige uitvoeringen. Hieronder staan een aantal toffe features van de smartwatch op een rij.

Slimme vergrendeling van je smartphone via de Samsung Galaxy Watch

Een smartphone ontgrendelen is anno 2021 geen enorme opgave. Scan simpelweg je vingerafdruk, gebruik gezichtsherkenning of een van de andere moeiteloze mogelijkheden voor het ontgrendelen van het toestel.

Een smartphone die zichzelf automatisch vergrendelt is niet altijd handig. Hiervoor heeft de Galaxy Watch een handige functie. De ‘Smart Lock’-functie zorgt ervoor dat je smartphone altijd ontgrendeld is wanneer je je smartphone bij je hebt en/of de smartwatch verbonden is met je smartphone.

Heb je je smartphone in je hand en je Samsung Galaxy Watch om je pols? Dan is je smartphone dankzij deze functie niet ontgrendeld en kun je direct gebruik maken van verschillende apps of de camera.

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch 46mm (Afbeelding: Samsung)

Gebruik de Hand Wash app op de Samsung Galaxy Watch

Het is te hopen dat je voor 2020 ook al het belang inzag van handen wassen maar 2021 heeft je dit ongetwijfeld nog wat extra laten inzien. Regelmatig je handen wassen is een kleine moeite, maar is, doordat het zo’n klein taakje is, ook makkelijk te vergeten. Samsung voegde afgelopen jaar de Hand Wash app toe op Galaxy smartwatches om je een handje te helpen bij het handen wassen.

Het is mogelijk om in de simpele en praktische app een herinnering in te stellen voor het wassen van je handen. Wanneer je start met het honden wassen start de app vervolgens automatisch met het aftellen van 25 seconden naar nul (25 seconden is hoe lang de World Health Organization aanbeveelt om handen te wassen). In het dashboard van de app kun je vervolgens in een overzicht en statistieken zien hoe vaak jij dagelijks je handen wast en wat jouw handen was-routine is. De Hand Wash app is een overbodige functie voor velen maar een handige (en confronterende) app voor wie het iets ruimer neemt met zijn persoonlijke hygiene.

Samsung Galaxy Watch hand wash app
Hand Wash app (Afbeelding: Samsung)

Mute inkomende oproepen door met je pols te schudden

De derde handige functie op de Samsung Galaxy Watch is er een die wellicht gênante situaties voorkomt. Staat het geluid van je smartphone aan en belt iemand je net terwijl je in een belangrijke vergadering of middenin een gesprek zit? Schud je pols dan om je smartphone zo te muten. Al werkt deze magische truc natuurlijk alleen als je smartwatch om die pols bungelt.

Deze functie werkt overigens ook om de wekker op je smartphone te muten. Verslapen zit met deze functie in een klein hoekje, maar wie zichzelf wel vertrouwt en slaapt met zijn smartwatch om kan het eens uitproberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen