Elektrische fiets: 5 fantastische modellen voor de lente van 2021

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 8 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Ook in 2021 rolt de ene na de andere nieuwe elektrische fiets van de lopende band. Al zijn sommige elektrische fietsen natuurlijk maat- en handmatig werk. Heb je in de winter net iets te veel stil gezeten? Een spiksplinternieuwe (of tweedehandse) e-bike geeft je de motivatie die je nodig hebt de frisse lucht in te gaan.

Hieronder staan vijf elektrische fietsen van vijf verschillende merken op een rij waar je de lente wel mee door komt (en de rest van het jaar trouwens ook).

Ijzersterke stadse elektrische fiets: Alpenchallenge AMP City ONE van BMC

Het Zwitserse BMC staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit, zowel wat betreft het ontwerp van zijn e-bikes, de gebruikte materialen als de elektrische onderdelen. De nieuwe Alpenchallenge AMP City is hier geen uitzondering op.

Deze nieuwe elektrische fiets is ontworpen voor het stadse gebruik; het is zowel een stijlvolle als een praktische e-bike. De Alpenchallenge AMP City is echter niet alleen bedoeld voor de dagelijkse ritjes naar de supermarkt. Deze e-bike met sportief uiterlijk is uitermate geschikt voor wie een actieve levensstijl heeft (of deze lente actiever wil leven).

Het frame van BMC’s elektrische fiets is volledig gemaakt van carbon en daardoor sterk én licht gewicht; hij weegt maar 16,7 kilo!. Daarnaast heeft hij een Shimano Steps E-6100 250W motor, een Shimano Steps 504Wh accu en bestaat de volledige drivetrain uit onderdelen van Shimano. De e-bike heet ‘Alpenchallenge’ maar gaat met hetzelfde (of zelfs meer) gemak ook iedere challenge op ons platte kikkerlandje aan.

Alpenchallenge City One BMC e-bike
Alpenchallenge AMP City ONE (Afbeelding: BMC Switserland)

Elektrische fiets lage instap: Bergstrom GXR 880

Ook de tweede elektrische fiets in dit rijtje is er een van Zwitserse bodem. Waarom ook niet. De e-bikes van Bergstrom staan, net als de e-bikes van BMC, bekend om de hoogwaardige kwaliteit van alle onderdelen. De GXR 880 is met zijn lage instap een zeer geschikte e-bike voor wie iets minder mobiel is, maar eigenlijk is het een veilige en comfortabele optie voor ons allemaal.

Bergstrom’s GRX 880 heeft een Bosch Performance CX middenmotor en een ingebouwde accu in het frame. Deze helpt bij het verdelen en centreren van het gewicht van de fiets waardoor hij stabieler op de weg ligt. De vering in de voorvork draagt hier ook aan bij en vergroot daarnaast het comfort van deze elektrische fiets. Wat verder opvalt aan de GRX 880 is het minimalistische Bosch Kiox display dat is ingebouwd in stuur van de e-bike.

Bergstrom GRX 880 elektrische fiets
GRX 880 (Afbeelding: Bergstrom)

Elektrische bakfiets: Babboe Mini Mountain

Trek er deze lente op uit voor een verfrissende fietstocht met het hele gezin. De kleintjes zitten voorin deze Babboe Mini Mountain bakfiets terwijl jij zonder al te veel moeite door het Nederlandse landschap trapt.

Wat direct opvalt aan de bakfietsen van Babboe is de toffe houten bak gemaakt van Europees berkenhout. De bak van de Mini Mountain biedt ruimte aan twee kindjes op het bankje maar het is ook mogelijk om er een Maxi-Cosi in te bevestigen. De elektrische bakfiets is, gezien zijn kleine formaat, volgens Babboe zeer geschikt voor in de stad. Dankzij het sportieve ontwerp en zijn krachtige 36V 250W Yamaha middenmotor (70Nm) leg je er echter ook ongetwijfeld heerlijke fietstochten mee af.

Babboe Mini Mountain elektrische fiets
Babboe Mini Mountain elektrische bakfiets (Afbeelding: Babboe)

Elektrische fiets voor de sportieveling: Benno Bikes’ eScout 10D

Ben je van plan dit jaar op fietsvakantie te gaan? Of om een weekendje door Nederland te fietsen? Kom dan goed voorbereid voor de dag met een elektrische fiets als de eScout 10D van Benno Bikes. Deze sportieve elektrische fiets is gebouwd om dit soort lange avontuurlijke fietstochten makkelijker te maken. Daarvoor heeft hij een Bosch Performance Sport motor met 250W en 65Nm en een 400Wh of 500 Wh Bosch Powerpack accu. Met deze motor en accu-combinatie kun je zo’n 135 kilometer afleggen voordat de accu leeg is. Niet verkeerd, toch?

Wat tof is aan de eScout van Benno Bikes is dat hij te personaliseren is middels verschillende accessoires. Die maken hem verschillende e-bikes in-één. Benno Bikes ontwikkelt namelijk ook bagagedragers voor achter op de e-bike, een rek voor voorop de fiets en meer.

Benno Bikes e-bike scout
eScout 10D (Afbeelding: Benno Bikes)

Fietsen met het zonnetje in je gezicht: Cannondale Treadwell Neo EQ

Stel je voor: het is een prachtige zonnige lentedag, de vogels fluiten, de bloemen in het park bloeien en je springt op je fiets om van de mooie lentedag te genieten. Je geniet waarschijnlijk nog meer met deze elektrische fiets van Cannondale onder je kont. Cannondale heeft met de Treadwell Neo EQ een hele soepele e-bike in de collectie dus haast niet van een ‘gewone’ fiets is te onderscheiden.

Cannondale’s Treadwell Neo EQ is ontworpen voor al je dagelijkse ritjes en geeft je een duwtje in de rug dankzij de soepel geïntegreerde Mahle ebikemotion X35 250W motor en 250Wh accu. Deze e-bike ziet er zeker comfortabel uit voor stadse ritjes dankzij de vering onder het zadel en het hoge en rechte stuur. Daarnaast is de Treadwell Neo EQ een slimme fiets dankzij de integratie van en verbinding met de bijbehorende Cannondale App.

Cannondale Treadwell Neo EQ elektrische fiets
Treadwell Neo EQ (Afbeelding: Cannondale)

Heb je al een e-bike in de schuur staan en ben je benieuwd hoe je deze klaarmaakt voor de lente? Dit zijn de vijf beste tips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen