Je Samsung Galaxy Watch 4 krijgt Fast Pair: dit heb je aan de feature

Tech Wesley Akkerman 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy Watch 4, de meest recente smartwatch van Zuid-Koreaanse fabrikant, ontvangt de zeer handige functie Fast Pair. Met de optie is het mogelijk razendsnel draadloze koptelefoons en oordoppen te koppelen aan apparaten die audio afspelen. Voorheen was de optie alleen beschikbaar Android-apparaten.

Dat de Samsung Galaxy Watch 4 nu toegang krijgt tot Fast Pair, is niet vreemd. Vorig jaar, tijdens de jaarlijkse I/O-conferentie, maakte Google bekend dat de functie naar meer soorten apparaten komt. Denk aan speakers, Wear OS-apparaten en auto’s van een beperkt aantal autofabrikanten.

Samsung-smartwatch met Fast Pair

Tijdens de jaarlijkse techbeurs CES in Las Vegas bracht Google het nieuws dat Fast Pair naar nog meer apparaten komt. Denk dan aan Android TV, Chromebooks en smarthomeproducten die het platform Matter ondersteunen. De Galaxy Watch 4 van Samsung draait overigens op het smartwatchplatform Wear OS.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
De Classic! (Afbeelding: Samsung)

Het nieuws dat de Samsung-smartwatch Fast Pair-ondersteuning krijgt, lees je op deze Google-pagina. Onder het kopje Device Connections staat de volgende regel.[Wear OS] Fast Pair on Wear OS to allows previously paired headphones to be discovered and connected to wearables.

Wanneer verschijnt de update?

Onderaan de pagina staat dat de Fast Pair-ondersteuning arriveert met de uitrol van de Google Play Services v22.24-update. Google rolt die update sinds vorige week uit. Het kan dus zijn dat je als eigenaar van een Samsung Galaxy Watch 4 de update reeds ontvangen en dus toegang tot Fast Pair hebt.

Echter lijkt het er vooralsnog niet op dat de update breed beschikbaar is. Mogelijk wil Google eerst de optie uitrollen voor zijn eigen Pixel Watch en zijn andere smartwatches later aan de beurt. Dat is speculatie onzerzijds; Google en Samsung hebben namelijk zelf geen nieuws gedeeld over de beschikbaarheid van de optie. We zullen dus nog heel even geduld moeten hebben om te weten waar we aan toe zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen