Samsung Galaxy S23 krijgt deze gewilde functie waarschijnlijk niet

Tech Wesley Akkerman 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S23 het zonder een gewilde functionaliteit moet doen, maar is dat echt zo’n groot probleem? Mogelijk krijgt de smartphone geen selfiecamera onder het beeldscherm en krijgen we dus te maken met een ouderwetse hole-punch. Dan zit de camera in het scherm, en er dus niet onder.

Dit nieuws komt vooruit uit bronnen vanuit de bevoorradingsketen. Zoals het er nu naar uitziet moeten we waarschijnlijk nog een jaar wachten voordat Samsung de camera’s ín het scherm van zijn vlaggenschepen stopt. Wordt de Galaxy S24 dan het eerste schip met zo’n camera? De tijd zal het leren.

Samsung Galaxy S23 met hole-punch camera

De bronnen geven helaas geen reden voor het vermeende besluit van Samsung. Maar op zich kunnen we wel iets invullen op de stippellijn. De beeldkwaliteit van camera’s onder het scherm is nog niet jé van hét. Het kan ook zijn dat het bedrijf de prijs van het aankomende toestel een beetje wil drukken.

Samsung brengt een veelgevraagde feature eindelijk naar Nederland. Met dit programma kun je flink wat geld besparen.
De Samsung Galaxy S22 (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Ondanks dat weet Samsung wel hoe het camera’s onder het scherm moet produceren. De Galaxy Z Fold 3 heeft namelijk een vier megapixelvariant onder zijn scherm zitten, maar zoals je leest, valt de resolutie dus flink tegen. Waarschijnlijk gooit het uitblijven van een goede beeldkwaliteit veel roet in het eten.

Hoe zit het met de concurrentie?

Bij de Z Fold 3 zagen we al dat de beeldkwaliteit van de selfiecamera niet denderend is. Maar hoe zit het met de concurrentie? Onder meer de Xiaomi Mi Mix 4 heeft zo’n soort camera, maar ook daar is menig gebruiker niet te spreken over de kwaliteit van de foto’s. De technologie lijkt nog niet klaar te zijn voor een brede uitrol.

Mettertijd wordt dit vanzelf beter. Als we iets geleerd hebben over de smartphone-industrie, dan is het wel dat fabrikanten elk onderdeel bekijken en verbeteren waar nodig. Dit gebeurt waarschijnlijk ook met de selfiecamera die dus onder een display zit; het is dus slechts een kwestie van tijd voordat Samsung hier echt aan begint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WCCFTech

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen