Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Met Android 12 worden games direct speelbaar, zelfs tijdens de download

Android 12, het nieuwe besturingssysteem voor Android, krijgt een hoop toffe functionaliteiten. Veel daarvan hebben we tijdens Google I/O 2021 al gezien, maar gaande weg komen er steeds meer toevoegingen aan het licht.

Zo heeft Google gisteravond een nieuwe functionaliteit onthuld die vooral interessant is voor de gamers onder ons. Waar je bij Android 11 nog netjes moet wachten tot de download van een game voltooid is voor je hem kunt spelen, is het met het volgende systeem mogelijk om al direct aan de slag te gaan.

Games spelen tijdens het downloaden

Het is met Android 12 dus mogelijk om games direct vanuit de Google Play Store te spelen. Misschien niet zo interessant voor titels die weinig ruimte innemen, maar erg tof voor de grotere games. Het is dus mogelijk om alvast aan een spel te beginnen voordat de download überhaupt is afgerond. Iets dat erg fijn is voor gamers die simpelweg niet meer kunnen wachten met spelen.

Om een idee te krijgen hoeveel sneller je met een game aan de slag kan heeft Google, in zijn aankondiging, een duidelijk voorbeeld gegeven. Het bedrijf laat door middel van de onderstaande GIF zien hoeveel sneller Android 12 op dit gebied is.

Het is overigens niet zo dat iedere game in staat is om dit te doen. Het gaat volgens Google alleen om spellen die gebruikmaken van het Play Asset Delivery Systeem. Voor Android 12 hoeven ontwikkelaars hiervoor niets te doen. De feature wordt uit zichzelf aangezet.

Android 12

Er valt overigens meer te verwachten van Android 12 op dit gebied. Gisteren en vandaag is namelijk de Googel for Games Developer Summit 2021 waar nieuwe functionaliteiten aangekondigd worden. Zo werd eerder al een nieuw game dashboard getoond en heeft de bovenstaande functionaliteit dus het daglicht gezien.

Android 12: alle vernieuwingen en verbeteringen op een rij

Zoals gezegd werd Android 12 tijdens Google I/O 2021 uit de doeken gedaan. Wil je weten wat het nieuwe besturingssysteem voor smartphones binnenkort te bieden heeft? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel dat we er eerder over schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!