PS4-topgame The Last of Us Part II niet berekend op snelle gamers

Games Jelle van Es 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een PS4 in bezit hebt, dan hoop ik toch wel dat je The Last of Us Part II er op hebt gespeeld. Het is zonder twijfel één van de beste games die in 2020 is uitgekomen en misschien wel de beste game voor het platform.

Toch is er zeker wat aan te merken op de The Last of Us Part II op de PS4. Zo vond ik de game hier en daar iets te veel uitgerekt en is niet iedereen blij met sommige stukken. Maar nu blijkt dat de game niet geschikt is voor de snelle gamer.

The Last of Us Part II op de PS4 niet voor de snelle gamer

Want als je in The Last of Us Part II op de PS4 iets te snel gaat, dan kun je iets doen dat eigenlijk helemaal niet de bedoeling is. Mocht je de game nog niet hebben gespeeld, dan is dit bericht eigenlijk niet aan jou besteed. Want de onderstaande video laat bepaalde dingen zien die als spoilers gelden. En ook hetgeen wat ik nu ga beschrijven geldt zo. Dus je bent gewaarschuwd.

Goed, The Last of Us Part II op de PS4 dus. Daarin ga je op een gegeven moment aan de slag met Abby. Tijdens ‘Seattle Day 3’ krijgt zij het aan de stok met Tommy. Die laatste maakt gebruik van zijn sniper en maakt het haar nogal lastig. Maar je kunt daarbij wraak nemen. Als je namelijk snel genoeg bent, dan heb je de mogelijkheid om in de kamer te komen waarvan normaal gesproken de deur dicht gaat en niet geopend kan worden. En dan kun je dus even flink losgaan op de persoon die het vuur op jou heeft geopend. De onderstaande video, die verschillende foutjes in de game laat zien, toont aan hoe het er aan toegaat.

Wanneer het je lukt om op tijd bij Tommy te zijn in The Last of Us Part II op de PS4, dan geeft hij de strijd gelijk op. De game houdt er namelijk geen rekening mee dat je daar komt en daardoor wordt er niet teruggevochten en kun je hem uiteindelijk afmaken. Daardoor zit je wel opgesloten en zit er niks anders op dan de laatste savefile erbij te halen.

Bug die bekend was

Het is dus niet de bedoeling dat je dit doet tijdens The Last of Us Part II op de PS4. En de mensen van Naughty Dog wisten dit eigenlijk ook. Dat blijkt uit de tweet van Jan “Gabby” Llanillo. Zij werkt als Senior Q&A bij Naughty Dog en liet weten dat de bug vaak is aangegeven, maar blijkbaar niet mee is gedaan wat had moeten gebeuren.

[REVIEW] The Last of Us Part II: Meesterwerk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen