Mark Hofman
Mark Hofman Apps 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrijven kunnen binnenkort logo’s instellen in Gmail en dat is goed nieuws voor jou

Vorig jaar juli werd bekend dat Google een nieuwe beveiligingsfeature gaat introduceren voor Gmail. Het bedrijf liet destijds weten dat het zijn gebruikers zou beschermen tegen phishing door logo’s te gebruiken. Een jaar later maakt het bedrijf bekend dat we deze functionaliteit binnenkort ook kunnen verwachten.

Wie binnenkort een mailtje ontvangt van een bedrijf kan namelijk direct zien of er sprake is van phishing of andere narigheid. Wanneer een bedrijf namelijk geverifieerd is, en duidelijk heeft bewezen het echte werk te zijn, krijgen gebruikers een logo te zien. Zie het als een blauw vinkje op Twitter of Instagram, maar dan voor je mailbox.

Gmail pakt phishing aan met logo’s

Gmail maakt gebruik van de Brand Indicators for Message Indentification standaard. Die standaard staat beter bekend als BIMI en zal binnenkort getest worden door Google. Volgens het Amerikaanse bedrijf zorgt dit ervoor dat de ontvanger makkelijk kan zien of er een oplichter actief is die zich voordoet als een bepaald bedrijf. Een slimme oplossing voor een groot probleem dat de komende weken getest gaat worden.

Gmail
Gmail (Afbeelding: Stephen Philips / Unsplash)

Google maakt bekend dat de autorisatielogo’s nog niet volledig worden uitgerold. In de komende weken zullen er een aantal bedrijven alvast aan de slag gaan om de nieuwe functionaliteit te testen. Om welke bedrijven het gaat is op dit moment nog niet bekend.

Google zet in op veiligheid

Naast de belangrijke functionaliteit voor Gmail komt het bedrijf van CEO Sundar Pichai ook met een aantal andere toevoegingen op het gebied van veiligheid. Zo krijgen beheerders in G Suite meer controle over de diensten, waardoor het makkelijker geworden is om bepaalde applicaties te blokkeren. Daarnaast is het ook mogelijk gemaakt om zakelijke iOS-apparaten te beheren.

Gmail ondergaat kleine maar belangrijke verandering

Google Meet biedt vanaf nu ook meer controle over veiligheidsmaatregelen. Mensen zonder invite kunnen nu een stuk moeilijker de vergadering verstoren en gebruikers kunnen ook volledig geblokkeerd worden. Linkjes die in het chatvenster worden gestuurd kunnen vanaf nu overigens ook aangeduid worden als gevaarlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!