Gmail ondergaat kleine maar belangrijke verandering

Apps Jeroen Kraak 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Wellicht is het je al opgevallen: er is iets veranderd in Gmail. Wij leggen je uit wat anders is en wat dit voor jou betekent.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Gmail-account. Het is handig, want je kunt overal ter wereld makkelijk bij jouw e-mail. Bovendien kun je met een Google-account ook gebruik maken van veel andere services zoals YouTube en Docs. Nu is er een kleine verandering doorgevoerd.

Een verandering in Gmail

Je ziet de verandering in Gmail eigenlijk al wanneer je inlogt op de e-mailservice. Na het inloggen zie je altijd een scherm waarbij jouw inbox geladen wordt.  Voorheen zag je op dat scherm Gmail staan, maar dat is nu veranderd in Google Workspace. Dat heeft een interessante reden.

Die verandering is op verschillende plaatsen al te zien. Zo zie je het naast de webversie het scherm bijvoorbeeld ook al in de meest recente iOS-versie van de Gmail-app.

Aandacht voor Google Workspace

Google Workspace bestaat uit veel meer dan alleen Gmail. Vroeger heette het G Suite, maar Google Workspace dekt de lading beter. Daaronder vind je alle tools die Google online aanbiedt. Naast Gmail vallen daaronder ook Docs, Jamboard, Agenda, Meet en Drive. Het bedrijf zegt daarmee een dieper geïntegreerde gebruikservaring te willen creëren. Het moet voor werknemers van bedrijven daardoor nog makkelijker worden om samen te werken.

Om Google Workspace interessant te maken, heeft het een aantal limieten voor gratis gebruikers weggehaald. Iedereen met een Google-account heeft nu toegang tot de services, al moet je wel bijbetalen als je meer wil. Daarmee hoopt het Microsoft te slim af te zijn. Daarvoor is wel een betaald abonnement voor nodig. Bovendien is Google druk bezig met de ontwikkeling van de verschillende apps om ze nog beter samen te laten werken en dus net zoals Microsoft een goede service te creëren.

Wellicht heb je ook een Microsoft-account met een bijbehorend e-mailadres. De laatste jaren zet Microsoft veel meer in op Office door een groot platform te creëren voor Office 365. Google hoopt nu hetzelfde te doen via Gmail.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techradar

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen