Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Animal Crossing krijgt waanzinnige Monopoly-versie

Wereldwijd is Monopoly één van de grootste en succesvolste bordspellen. Mocht je niks hebben met de originele versie van het spel, dan kun je binnenkort aan de slag met een versie gebaseerd op Animal Crossing: New Horizons.

Animal Crossing: New Horizons is één van de grootste hits die er op de Nintendo Switch is uitgekomen. Wat dat betreft is het niet zo heel erg gek dat er een Monopoly-versie van komt. Want op die manier kan de maker weer wat extra geld verdienen.

Animal Crossing: New Horizons ontmoet Monopoly

De mensen in de Verenigde Staten hebben nu de mogelijkheid om de Monopoly-versie van Animal Crossing: New Horizons te pre-orderen. Maar waarschijnlijk zul je later het bordspel ook via zoiets als eBay aanschaffen, mocht je een echte fan zijn. Dit spel is bedoeld voor vier spelers, aangezien er ook maar vier personages zijn om mee aan de slag te gaan. En die zien er echt heel erg tof uit. Als je dus een liefhebber bent van de game, dan zijn de poppetjes alleen al de moeite waard om in huis te halen.

Het bordspel (Afbeelding: Entertainment Earth)

Qua speelsysteem doet deze Monopoly-versie van Animal Crossing: New Horizons het iets anders dan het standaard bordspel. Zo heb je bijvoorbeeld minder vakjes om overheen te lopen. Daarnaast is het zaak dat je tijdens het spel vooral voorwerpen verzamelt. Denk daarbij aan fossielen, fruit en vis. Na de eerste ronde over het bord heb je de mogelijkheid om een Skill-kaart te pakken en die vaardigheid te gebruiken tijdens het spel. Vervolgens is het zaak om die te verkopen bij Nook’s Cranny en uiteindelijk decoraties kopen. Die zijn weer Nook Miles waard. En de speler die de meeste Miles heeft, wint de uiteindelijke game.

Dit zit er in

De Monopoly-versie van Animal Crossing: New Horizons komt met het bord, vier personages om mee te spelen, vier skill kaarten, 35 decoratie-kaarten, 14 kanskaarten, 14 Nook Miles-kaarten, 160 fiches voor voorwerpen, 40 Five-Bell Coins, 54 gewone Bell Coins, 40 player markers en dobbelstenen. Het geheel kost 24,99 dollar. Of het uiteindelijk ook makkelijk in Nederland te koop gaat zijn, dat is nog even afwachten.

Animal Crossing: New Horizons viert eerste verjaardag met nieuwe content

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!