Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Assassin’s Creed gaat Fortnite achterna met nieuwe plannen

De Assassin’s Creed-reek is er één die al heel wat jaren meegaat. Ooit begon het in 2007 en sindsdien zijn er veel dingen veranderd. Met Valhalla hebben we vorig jaar voorlopig het laatste deel gekregen.

Dit jaar komt er geen nieuw deel. In plaats daarvan krijgt Valhalla nog wat extra content. En daarna komt wellicht Assassin’s Creed Inifinity. Een game die heel anders gaat zijn dan dat je gewend bent van de reeks.

Assassin’s Creed gaat Fortnite achteraan

Assassin’s Creed Infinity gaat een andere game zijn dan dat je gewend bent. Op het blog van Ubisoft wordt vooral gesproken over de poppetjes die de leiding hebben over het nieuwe project. Maar interessanter zijn de min of meer bevestigde geruchten aan de achterkant. En daaruit blijkt dat deze nieuwe game meer gaat lijken op een game als Fortnite en GTA Online.

Assassin’s Creed Valhalla
Valhalla (Afbeelding: Ubisoft)

Want Assassin’s Creed Infinity gaat werken via een Live Service systeem. Dat betekent dat het een game is die constant aan verandering onderhevig is. Op deze manier is het voor de ontwikkelaar mogelijk om verschillende soorten werelden te maken die de speler kan verkennen. Dat kan dan weer met seizoenen. Daarbij is het mogelijk dat de ontwikkelaar oude werelden uit de reeks pakt om te bezoeken.

Veel vragen

Dit levert gelijk ook veel vragen op. Want wat voor effect gaat dit hebben op de gameplay. Een Live Service-titel suggereert dat het een game gaat zijn die je enkel online kunt gaan beleven. Dat terwijl de reeks toch altijd bekend stond om het beleven van een verhaal. Natuurlijk, binnen zo’n online omgeving is er ruimte om missies te beleven met verhaal. Zo denk ik aan de Heist-missies in GTA Online, die waren van een behoorlijk groot niveau. En ook in Red Dead Online zijn er missies die via verhaal worden verteld.

Assassin's Creed Odyssey
Assassin’s Creed Odyssey (Afbeelding: Ubisoft)

Een andere vraag die de aankondiging van Assassin’s Creed Infinity oproept is wat dit gaat betekenen voor de normale games. Met deze onthulling is namelijk ook duidelijk geworden dat de Assassin’s Creed-teams van Ubisoft Montreal en Quebec samen gaan in één team. Dat betekent dat er niet echt veel ruimte gaat zijn om buiten dit nieuwe project een game te ontwikkelen.

Verandering is eng

Het is makkelijk om als eerste reactie negatief te zijn op zoiets als Assassin’s Creed Inifnity. Door gebruik te maken van een Live Service-opzet gaan de micro-transactie alarmbellen gelijk rinkelen. Iets waar Ubisoft sowieso al een handje van heeft. En de kans is groot dat je straks allemaal verschillende skins en andere gekkigheden kan aanschaffen.

Assassin's Creed Origins: Curse of the Pharaohs
Assassin’s Creed Origins (Afbeelding: Ubisoft)

Of Assassin’s Creed Infinity snel uitkomt, dat is nog de vraag. Volgens de uitgever is het project in een zeer vroege fase. Wellicht dat we daardoor alsnog in 2022 een traditionele game in de reeks krijgen en dat het daarna tijd is voor dit andere project.

Wrath of the Druids: Assasin’s Creed Valhalla gaat verder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!