Jelle van Es
Jelle van Es Games 24 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Wrath of the Druids: Assasin’s Creed Valhalla gaat verder

Assassin’s Creed Valhalla is zonder twijfel één van mijn favoriete games van het afgelopen jaar. De game is misschien wel de beste in de reeks en staat garant voor vele uren speelplezier. Wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan nu losgaan met Wrath of the Druids.

Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids is de eerste grote uitbreiding van de game. De uitbreiding begint met een nieuw personage die aan de haven van jouw dorpje staat. Via haar leer je over een neef die blijkbaar de koning van Dublin in Ierland is geworden, maar het zwaar heeft. Aangezien Eivor wel klaar is voor een nieuw avontuur, besluit hij na het slopen van wat obstakels onderweg de reis naar Ierland te maken, op zoek naar nieuwe avonturen . Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids Review

1. Spelen zonder dat je ver in het hoofdverhaal hoeft te zijn

Eén van de fijne elementen aan Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids is dat je niet heel erg ver in het hoofdverhaal hoeft te zitten. Daarmee is het dus een stukje uitbreiding die ook voor nieuwkomers interessant is. Nu is het maar de vraag in hoeverre je wil beginnen met een nieuw avontuur wanneer het huidige avontuur in Engeland nog niet eens zo ver is, maar goed. Bijkomend voordeel aan dit gegeven is dat de nieuwe content qua moeilijkheidsgraad niet bizar hoog is en je zonder al te veel kleerscheuren door het begin van het nieuwe avontuur komt.

Je kunt er makkelijk mee losgaan (Afbeelding: Ubisoft)

2. Nieuw gebied om te verkennen

Wanneer je vaart naar Ierland, dan begin je in Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids in Dublin. De huidige Ierse hoofdstad is niet zo groot als dat Londen in de game is, maar dat is niet heel erg. De stad is nog altijd groot genoeg om met plezier te verkennen en er zijn diverse winkels waar je terecht kunt voor je benodigdheden. En daarna is het tijd om de wereld te verkennen. De omgevingen van Ierland zijn prachtig groen en kennen een grote variatie in de omgevingen. Zoals gezegd kun je in dit nieuwe land ook gaan raiden zoals je dat gewend was, met het verschil dat je nu iets andere voorwerpen scoort. Deze kun je dan weer in Dublin gaan ruilen voor nieuwe gear en upgrades.

Assassin's Creed Valhalla
Prachtige locaties (Afbeelding: Ubisoft)

Een nieuw element in Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids is die van de Tradeposts. Dit zijn plekken die in eerste instantie bezet zijn door vijanden. Die moet je dan zien te verslaan en vervolgens moet je ook nog even ergens de rechten vinden om daar een tradepost op te richten. Met zo’n actieve tradepost krijg je dan naar verloop van tijd weer bepaalde resources zoals je die ook bij raids krijgt, dus het is handig om die tradeposts echt in je bezit te krijgen.

Scoor hier nieuwe gear (Afbeelding: Ubisoft)

3. Gevechten tegen de Druids zijn interessant

Met Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids krijg je ook te maken met nieuwe vijanden in de vorm van de Druids. Je kunt ze het beste vergelijken met vijanden die behoren tot de Order in het hoofdverhaal. Het zijn vaak net wat sterkere vijanden. De twist zit hem in het feit dat ze hier en daar over een soort van magie beschikken. Zo teleporteren ze tijdens gevechten en maken ze gebruik van speciale aanvallen. Deze verandering is wat mij betreft een welkome toevoeging aan de game.

Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids
Boeiende gevechten (Afbeelding: Ubisoft)

4. Meer van hetzelfde

Ondanks dat er genoeg nieuwe elementen zijn te vinden in Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids, is het tegelijkertijd ook een uitbreiding die niet heel erg veel nieuwe dingen brengt. Net als in het origineel reis je door de wereld heen en vind je onderweg verschillende plekken waar iets te halen is. Zo zijn er schatten in de omgevingen te vinden, kun je aan de slag gaan met raids en zorgt jagen er voor dat je aan resources komt om upgrades te halen. Het zijn elementen die we eigenlijk al behoorlijk goed kennen van de game en je daardoor vooral meer van hetzelfde doet. Zeker wanneer je al vele tientallen uren in het origineel hebt doorgebracht, is het maar de vraag in hoeverre je nog een keer een paar uur in wil steken.

Assassin’s Creed Valhalla Sinterklaas
Weer veel knokken (Afbeelding: Ubisoft)

Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath of the Druids is nu beschikbaar voor alle platformen. Wil je weten wat wij van het hoofdverhaal vinden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Assassin’s Creed Valhalla: de beste game uit de reeks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!