Facebook bedolven onder duizenden 1-ster reviews: dit is er aan de hand

Apps Wesley Akkerman 24 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De applicatie van Facebook krijgt binnen de appwinkels op Android en iOS de laatste tijd een hoop lage beoordelingen van één ster. Waarschijnlijk komt dit door een campagne die opgericht is door pro-Palestijnse activisten. De applicatie van het sociale netwerk heeft in korte tijd duizenden van dergelijke reviews ontvangen.

De activisten gebruiken het beoordelingssysteem om een boodschap achter te laten. Facebook zou namelijk censuur hebben toegepast op Palestijnse accounts op het platform. Dat komt het bedrijf nu duur te staan. NBC News meldt dat Facebook de situatie een hoge prioriteit gegeven heeft, intern.

In het vizier van Palestijnse activisten

Uit interne communicatie blijkt dat “gebruikers boos zijn op de manier waarop met de situatie omgegaan wordt” en dat er daardoor “reviews van één ster achtergelaten wordt als protest”. De socialmediagigant heeft aan Apple gevraagd of de reviews verwijderd mogen worden, maar tot nu toe weigert Apple op dat verzoek in te gaan. Het is niet duidelijk hoe Google hier mee omgaat.

Facebook logo
Het logo (Afbeelding: Alex Haney)

Op moment van schrijven heeft de iOS-versie van de Facebook-app een gemiddelde beoordeling van 1,9 sterren (op basis van meer dan 21 duizend beoordelingen). Op Android hebben 115.872.894 mensen gestemd en dat levert een gemiddelde beoordeling op van twee sterren en een beetje. Apple en Google hebben geen reactie afgegeven aan de pers over de situatie.

Reactie van Facebook

De socialmediagigant heeft in het artikel van NBC News een reactie gegeven over de situatie. Een vertegenwoordiger laat aldaar weten dat het platform geen mensen censureert. Maar er is wel een bepaald beleid dat voor iedereen geldt, “ongeacht wie er post en waar diegene in gelooft”.

Signal haalt uit naar Facebook met absurde Instagram advertenties

Daarnaast laat de vertegenwoordiger weten dat Facebook beschikt over een team waar Hebreeuwse en Arabische mensen in actief zijn die de situatie in de gaten houden. Dat team moet ervoor zorgen dat beledigende content van de site verdwijnt. Ook worden eventuele fouten snel hersteld, indien nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNBC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen