Google volgt Teams, Zoom en nu ook FaceTime met nieuwe feature

Apps Wesley Akkerman 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Google heeft laten weten dat je voortaan de achtergrond kunt veranderen in de Google Meet-app die je op Android kunt gebruiken. Vooralsnog heb je weinig opties tot je beschikking en moet je het doen met default wallpapers. De functionaliteit werd afgelopen oktober uitgerold naar desktops, dus wellicht ken je de functie al.

Normaliter is het zo dat wanneer je een digitale meeting hebt, iedereen kan zien hoe de rest van je omgeving eruitziet. Veel apps, zoals Zoom en Microsoft Teams, laten je daarom je achtergrond aanpassen. Want het gaat immers niet iedereen aan hoe je slaapkamer of woonkamer eruitziet, mocht dat je werkplek zijn.

Google Meet biedt meer opties aan

Google Meet, een alternatief op de genoemde programma’s, deed dat tot op heden op Android nog niet. Wel op desktop, waardoor het kan zijn dat je de functie al tegengekomen bent. Maar nu kunnen ook Androidgebruikers dus hun achtergrond aanpassen tijdens een call of meeting en dat is natuurlijk goed nieuws.

Google Meet Android
Google Meet op Android laat je nu je achtergrond aanpassen (Afbeelding: Google)

Heel veel opties zijn er vooralsnog niet. Maar het begin is er, in elk geval. Je kunt bijvoorbeeld de achtergrond wazig maken (een blureffect toevoegen), maar je kunt ook een afbeelding uitkiezen die Google toegevoegd heeft. Je hebt de keuze uit kantoorruimtes, buitengebieden of afbeeldingen met daarop abstracte vormen.

De green room van Meet op Android

Voordat je in een meeting terechtkomt, krijg je eerst te maken met wat instellingen die je kunt regelen. Middels een nieuwe knop kun je de achtergrond aanpassen. Je zit dan als het ware in je eigen green room. Het gedeelte achter je wordt veranderd, maar jij als persoon blijft dan gewoon duidelijk in beeld staan.

FaceTime komt naar Android en PC, wel met een aantal beperkingen

Je vindt de knop onderaan je eigen videofeed in die zogenaamde green room. Als je daarop tapt, dan worden alle beschikbare opties gepresenteerd. Je hoeft dan alleen maar uit te kiezen wat je mooi vindt. En daarna kun je met een gerust hart deelnemen aan de meeting die in het vooruitzicht ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen