Android 12 gaat app-makers beperken (en dat is goed nieuws voor jou)

Apps Jeroen Kraak 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Google zorgt dat Android 12 netter wordt dan zijn voorganger. Het voert een standaard Sharesheet in voor alle apps van derden.

Tijdens Google IO 2021 deed Google officieel Android 12 uit de doeken. Er komen een flink aantal verbeteringen naar het besturingssysteem voor Android-telefoons. Toch zijn die aankondigen niet alles, want het bedrijf heeft nog meer in petto meldt Pocketnow.

Shaeresheet was te tweaken

Google gaat namelijk app-makers beperken. Dat klinkt als iets slechts, maar in dit geval is het goed nieuws. Het gaat het Sharesheet aanpassen. Nu kunnen app-makers deze nog zelf tweaken maar dat is niet meer mogelijk in Android 12. Het moet ervoor zorgen dat alles er netjes uitziet.

Misschien gaat bij de naam Sharesheet niet meteen een lampje branden. Toch heb je er echt wel eens mee te maken gehad. De Android Sharesheet is de pop-up die je ziet als je informatie wil delen zoals links, webpagina’s en afbeeldingen.

Android smartphones met verwisselbare batterijen: dit zijn goede opties

Dit gaat er veranderen in Android 12 

Volgens XDADevelopers heeft Android 12 nu een gedeeld menu voor alle apps. De app-makers mogen deze niet veranderen, waardoor deze dus voor iedereen gelijk blijft. Hoe anders is dit in Android 11 waarbij die menu’s er heel anders uitziet. 

In 11 moet je zelfs apps als Sharedr installeren om een uniform menu te creëren. Mocht je de app in de nieuwe versie willen gebruiken, dan heb je pech. Daarop werkt het niet meer, omdat deze apps ook geen wijzigingen mogen aanbrengen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer wijzigingen waarmee Android 12 mee te maken krijgt. Vorige week kwam er ook al een nostalgische functie naar buiten. Je kunt straks een telefoon die op Android 12 draait bedienen met één hand, ongeacht de grootte van het scherm. Dat doet ons natuurlijk denken aan de goede oude tijd toen je nog gewoon met 1 duim alles kon typen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen