Android smartphones met verwisselbare batterijen: dit zijn goede opties

Smartphones Lisanne Beijen 22 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Smartphones met verwisselbare batterijen bestonden volop in het tijdperk waarin niemand zijn vraagtekens zette bij het nut en de noodzaak de headphone jack. In 2021 is de verwisselbare batterij in smartphones haast net zo zeldzaam als een headphone jack in iPhones. Toch bestaan er nog fabrikanten die Android smartphones wel op deze manier maken.

Met name Android smartphones stonden bekend om hun verwisselbare batterij. Smartphones met deze feature zijn in 2021 niet perse retro; de onderstaande smartphones van Samsung, Moto en LG hebben deze feature nog steeds en zijn ook nog prima bruikbaar in 2021, al zijn ze niet allemaal even nieuw meer.

Een goed Samsung toestel: Galaxy XCover Pro

De meeste smartphones in dit rijtje zijn vrij oud en achterhaald. Dat maakt ze niet direct een verkeerde keuze; het ligt er net aan wat je zoekt in een smartphone en hoe intensief je hem gebruikt. Samsung’s Galaxy XCover Pro is waarschijnlijk de meest ‘moderne’ Android smartphone met verwisselbare batterij in dit rijtje.

De Galaxy XCover Pro is IP68 waterdicht, heeft een groot 6.3-inch Full HD scherm, een 9611 chipset en een degelijke 25MP camera op de achterkant. En oh ja, niet te vergeten, hij heeft een 4050mAh accu die je eruit kunt halen.

Samsung Galaxy XCover Pro
Galaxy XCover Pro (Afbeelding: Samsung)

Goede budget optie: Moto E5 Play Smartphone

De Moto E5 Play is een van de betere budget smartphones op de markt. Deze smartphone is overigens al sinds 2018 op de markt en gaat nog steeds mee voor wie een goedkope optie zoekt met verwisselbare batterij.

Deze Android smartphone van Motorola heeft een 5.2-inch HD scherm met Snapdragon 425 processor en opslagruimte dat tot 256GB uitgebreid kan worden.

Moto E5 Play Android Smartphone
Moto E5 Play

Android toestel: Moto E6 Plus

Een beter en nieuwer toestel dan de hierboven staande Moto E5 Play is de Moto E6 Plus. Deze Android smartphone uit 2019 is de opvolger van de gewone Moto E6, met als grootste verschillen het 4GB RAM geheugen in plaats van de 2GB, de dubbele achterkamer, een groter beeldscherm en 64GB intern geheugen in plaats van 16GB. Daarnaast heeft deze betaalbare smartphone de optie voor een dual-sim.

Moto E6 Plus Android smartphone
Moto E6 Plus (Afbeelding: Motorola)

Een oude optie: LG G5

Een smartphone uit 2016 is zeker niet nieuw te noemen. Toen hij in 2016 werd gelanceerd was het best een goed toestel, al zullen veel mensen zeggen dat hij als flagship van LG wat teleur stelde. Toch was het een flagship Android smartphone van LG. Voor wat dat waard is in 2021 natuurlijk…

Toch werkt dit toestel met 5.3-inch beeldscherm en Snapdragon 820 processor nog prima. Tenminste, als je niet opzoek bent naar een flitsend nieuw toestel. Als je een toestel met verwisselbare batterij zoekt zit je in ieder geval goed.

LG G5 Android
LG G5 (Afbeelding: LG)

Nog een Android toestel: Samsung Galaxy S5

We sluiten dit rijtje af met de Samsung Galaxy S5; bepaald geen nieuw toestel (hij komt uit 2014) maar hij heeft wel een verwisselbare batterij. En daar gaat het vandaag om. De Galaxy S5 is tegenwoordig te koop voor 285 euro, wat eerlijk gezegd vrij veel is voor zo’n oude smartphone. Tegenwoordig zien de flagship smartphones van Samsung er natuurlijk heel anders uit.

Toch is dit helemaal geen verkeerd Android toestel voor zijn prijs, mede doordat hij waterdicht is (dit was Samsungs eerste waterbestendige smartphone). Daarnaast heeft hij een 5.1-inch Full HD Super AMOLED beeldscherm en 16GB intern geheugen dat uit te breiden is.

Samsung Galaxy S5 smartphone
Samsung Galaxy S5 (Afbeelding: Samsung)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen