Android: de 5 beste en meest nuttige widgets van april 2021

Smartphones Lisanne Beijen 10 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Android smartphones hebben talloze opties om ze nog gebruiksvriendelijker te maken. De juiste widgets helpen hier een handje bij. Het is haast zonde om ze niet te installeren en gebruiken. De juiste widgets functioneren als handige shortcuts en schelen je daardoor ook wat tijd. Oké, we hebben het hier over enkele seconden, maar die zijn toch altijd lekker meegenomen.

Er zijn zoveel widgets voor Android beschikbaar dat we ons goed kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag een handje en zetten daarom een paar nuttige widgets voor je op een rij. Van een to-do lijst tot zaklamp: dit zijn vijf van onze favorieten.

#1 Heerlijke Google-widget: Google At a Glance

Het is makkelijk om het complete homescreen van je Android toestel vol te zetten met widgets. Dat maakt het alleen moeilijk om overzicht te houden. Een handige Android widget waarmee je het overzicht bewaard is Google At a Glance. Deze widget hoef je niet te downloaden; hij staat standaard op je smartphone al heb je dat misschien niet eerder opgemerkt. At a Glance is namelijk onderdeel van de Google app.

De widget is simpelweg een brede balk waarin je agenda afspraken worden weergegeven, taken en herinneringen en bijvoorbeeld recente verkeersinformatie. Gebeurt er niet veel? Dan functioneert hij als handige datum- en weer- widget.

#2 Voor al je taken: TickTick

Iedereen kent het gevoel wel: de tijd tikt langzaam voorbij en je to-do’s stapelen alleen maar op in plaats van dat je ze kunt afstrepen. Een widget als die van TickTick kan het verschil maken. De widget van de to-do app TickTick heeft een aantal handige functies, zoals een simpele takenlijst, een kalender die al je taken voor de komende drie dagen laat zien en meer.

Tick Tick app widget Android
De TickTick app (Afbeelding: TickTick)

#3 Stressvolle Android-widget: Battery Widget Reborn

Het is niet lastig om uit te vinden hoeveel batterij je Android smartphone nog heeft. Toch kan het geen kwaad om er aan herinnerd te worden wanneer je smartphone de beangstigende twintig procent accu grens heeft bereikt. De Battery Widget Reborn doet dit. De manier waarop is volledig te customizen zodat het niet te spannend voor je wordt.

#4 Geen gedoe: gewoon een zaklamp!

Er bestaan veel verschillende zaklamp-apps voor Android. Het nadeel van veel van deze apps is dat ze vol zitten met advertenties en je ze vaak (onopgemerkt) toestemming moet geven tot jouw data. En dat allemaal voor een beetje meer licht. Een goed alternatief op deze apps is de ‘Flashlight Widget‘. Dit is een gratis, open source widget die een simpele aan- en uitknop voor de zaklamp op je thuisscherm zet.

Google Play Flashlight widget Android
Flashlight Widget (Afbeelding: Google Play)

#5 Twitter op je Android-homepage

Een van de beste Twitter widgets van dit moment is Owly for Twitter. Deze app heeft een handige widget die drie shortcuts op het thuisscherm van je Android toestel zet: een om te tweeten, een om een gebruiker te volgen en een om snel iets op te zoeken in Twitter. Owly zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van wat zich op Twitter afspeelt zonder daarvoor de Twitter app te openen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen