Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung smartphones krijgen bijzondere PS5-feature

AMD en Samsung werken samen aan nieuwe Exynos chips voor mobiele apparaten. Deze krijgen bijzondere functionaliteiten.

Samsung en AMD werken al sinds 2019 samen aan een GPU. Vandaag zien we een bijzondere update in die samenwerking. AMD presenteert de Exynos chip die door de twee samen wordt gemaakt. Deze maakt gebruik van RDNA 2 graphics, die voor een flinke update gaat zorgen bij de vlaggenschepen van Samsung.

Ray tracing op Samsung telefoons

Veel details over de nieuwe GPU is nog onbekend. Wat we wel weten is dat deze nieuwe chip gaat ray tracing en variable rate shading ondersteunen op de valggenschepen van Samsung. Dat zijn functies die we ook kennen van de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Ray tracing en ray shading zorgen voor het verbeteren van het beeld in games. Kort gezegd wordt de verlichting beter en kan op verschillende manieren tot uiting komen. Zo komen reflecties in het water en schaduwen nog beter tot hun recht en lijken die nog realistischer. De techniek is nog niet beschikbaar op smartphones maar daar komt verandering in door Samsung en AMD.

Deze nieuwe functie is mogelijk door de RDNA 2 graphics van AMD. De techniek wordt al een tijdje toegepast in GPU’s voor computers, maar zit nu ook in de nieuwste consoles. “De volgende plaats waar je RDNA 2 vindt is de smartphonemarkt”, laat AMD CEO Lisa Su weten tijdens Computex. De topvrouw laat de rest van de informatievoorziening over aan Samsung. Volgens haar doet het Zuid-Koreaanse bedrijf later dit jaar meer uit de doeken.

Dit worden de eerste modellen

Volgens Su komt de nieuwe Exynos-chip in het nieuwe vlaggenschepen van Samsung. Dat lijken dus waarschijnlijk de Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 en de Galaxy S21 FE te worden. Samsung kondigt deze toestellen waarschijnlijk in augustus aan.

Tijdens Computex deed AMD ook nog andere aankondigen. Zo deed het ook informatie uit de doeken over het infotainmentsysteem van Tesla. Daarover lees je hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!