Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Elektrische auto's 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla heeft zijn eigen ‘PlayStation 5’ aan boord in nieuwe modellen

Gamen in een Tesla? Dat is binnenkort wellicht mogelijk. Het nieuwe infotainmentsysteem zet een nieuwe standaard.

Een Tesla ziet er van de buitenkant natuurlijk al prachtig uit, maar ook de binnenkant is natuurlijk niet mis. Dat laatste wordt in de toekomst zelfs nog een stukje beter. Het infotainmentsysteem in de Model S en X krijgt een flinke update, meldt The Verge.

Een dikke update

Het belangrijkste aan een auto is dat die je van A naar B brengt. Door de nieuwste technieken speelt echter ook comfort een steeds grotere rol. Bij Tesla is dat natuurlijk al terug te zien in het infotainmentsysteem waar je zeer veel mee kunt. Toch kan het nu nog een stukje beter.

Tijdens AMD’s Computex 2021 heeft de chipbouwer meer informatie uit de doeken gedaan wat er onder de motorkamp van het vernieuwde entertainmentsysteem komt. Het is een AMD Ryzen Processor en AMD RDNA 2 GPU.

Eerder liep Elon Musk al te pochen dat je kunt gamen in een Tesla, maar nu lijkt dat dus definitief het geval. AMD CEO Lisa Su zegt dat het bedrijf “vooruitkijkt om gamers een geweldig platform geeft voor hun spellen.”

De ‘PlayStation 5’ in de Tesla

AMD geeft het infotainmentsysteem van Tesla 10 teraflops aan computerkracht, iets wat net iets minder is dan een PlayStation 5. Ook heeft het net wat minder cores (28 versus 36 van de PlayStation 5). De GPU van Tesla heeft 1792 share units en die van de next-gen console 2304. Dat is echter wel meer dan de PlayStation 4: 1152 units.

Het lijkt dus mogelijk om in je Tesla op hoge kwaliteit te gamen. Dat is natuurlijk niet handig tijdens het rijden, ondanks dat je AutoPilot hebt. De parkeerplaats lijkt ons echter een prima plaats om een aantal topgames als Yakuza te spelen.

Wat het systeem echt kan, zien we vanaf 10 juni. Dan komt de nieuwe Tesla Model S op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!