Jelle van Es
Jelle van Es Popsci 1 jun 2021

In dit jaar wordt de eerste ruimte-baby geboren (en dat duurt niet lang meer)

De ruimtevaart is nog maar een halve eeuw oud en in die tijd is er veel gebeurd. Zeker de laatste jaren zijn er heel wat stappen gezet en zouden we in de toekomst te maken kunnen krijgen met de eerste baby die in de ruimte wordt geboren.

Chris Impey van de University of Arizona heeft in dit artikel een opmerkelijke voorspelling gedaan. De eerste baby die in de ruimte wordt geboren zou volgens hem zo’n dertig jaar van ons verwijderd zijn.

De eerste baby geboren in de ruimte

Impey is op de University of Arizona een professor in de sterrenkunde en heeft een boek en verschillende artikelen geschreven over de toekomst van de mensheid in de ruimte. Volgens hem zou het nog zo’n dertig jaar gaan duren voordat de eerste mensen echt in de ruimte zouden gaan wonen. En niet lang daarna zou de eerste baby buiten onze planeet geboren gaan worden. En dat zou een nieuwe mijlpaal gaan zijn in onze geschiedenis.

NASA Astronauten ISS missie
Astronauten in voorbereiding op de missie. (Afbeelding: NASA)

Maar het zou ook al eerder kunnen gaan gebeuren. Er zijn namelijk steeds meer privépartijen die zich bezighouden met de ruimtevaart. Denk daarbij aan SpaceX en Blue Origins. Bedrijven die mensen de ruimte in willen gaan brengen en uiteindelijk mensen in koloniën willen laten vestigen. En dan is het doel dat de mensen zich daar gaan voortplanten, aangezien een reisje terug niet zo makkelijk is. Dan moet je wel weten hoe een baby het zou doen in een andere locatie dan onze aarde. Met dat in het achterhoofd heeft een Nederlandse startup genaamd SpaceLife Origin al het plan om een zwangere vrouw zo’n 400 kilometer de ruimte in te brengen en daar haar te laten bevallen. Voordat dat echter mag gebeuren, zijn er nog heel wat obstakels op de weg, dus de kans dat dat dit jaar nog gebeurd, is de vraag.

Een hotel in de ruimte

Daarnaast zou een ander bedrijf genaamd de Orbital Assembly Corporation het plan hebben om een luxe hotel in de ruimte te lanceren. Daar zouden dan 112 mensen permanent werken en is er ruimte voor 280 gasten. Ook dat kan er uiteindelijk toe leiden dat er een baby in de ruimte wordt geboren. Het is zodoende meer een vraag van wanneer dan de vraag of het ooit gaat gebeuren.

SpaceX en NASA gaan samenwerken om opmerkelijk probleem te voorkomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In dit jaar wordt de eerste ruimte-baby geboren (en dat duurt niet lang meer)
Sluiten