Battlefield 6-onthulling komt eraan: dit kun je verwachten

Games Jelle van Es 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Battlefield 6 zou zomaar één van de grotere titels van 2021 kunnen gaan worden. Het is inmiddels alweer wat jaren geleden dat we een nieuw deel in de reeks hebben gezien.

Wat dat betreft zijn we wel toe aan wat geknal in Battlefield 6. Van die game waren al wat beelden gelekt, waardoor we weten dat de game zich afspeelt in de moderne tijd. En nu weten we wanneer we de eerste echt beelden van de game gaan zien.

Battlefield 6-onthulling komt er aan

Via Twitter heeft Electronic Arts namelijk laten dat het binnenkort een (digitaal) evenement gaan houden, waarbij het de details van Battlefield 6 naar buiten gaat brengen. En deze komt iets eerder dan verwacht. Op 9 juni gaan we zien hoe de game er uit ziet. Dat is dus net even voor de digitale versie van de E3, waardoor de game alle ruimte krijgt om te schitteren. Bovendien is het fijn dat de uitgever er voor heeft gekozen om een vriendelijk tijdstip uit te kiezen. Om 16 uur in de middag kun je naar de stream gaan kijken.

Tijdens deze livestream krijgen we dus de eerste echte beelden van Battlefield 6 te zien. Het zal daarbij waarschijnlijk een combinatie gaan worden tussen een epische trailer en wat gameplaybeelden. Daarbij krijgen we hopelijk de verschillende voertuigen in de multiplayer te zien waarmee je aan de slag kunt gaan. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de game waarschijnlijk op een dikke pc wordt getoond. De Xbox Series X- en PlayStation 5-versie van de game zal er ongeveer hetzelfde uitzien, maar de game komt ook op de Xbox One en de PlayStation 4 uit. En die versie zal er waarschijnlijk minder mooi uitzien.

Een groot team

Battlefield 6 wordt een ambitieuze titel. De hoofdontwikkelaar van de game is DICE Sweden, maar ook drie andere studios helpen mee met de ontwikkeling. Als gevolg daarvan werd al eerder duidelijk dat de nieuwe Need for Speed-game, die gemaakt wordt door Criterion Games, dit jaar niet komt. Ook die studio draagt zijn steentje bij aan de nieuwe game.

Nieuwe Need for Speed wordt uitgesteld om Battlefield 6 te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen