Vier Pride-maand met deze toepasselijk game (die je nu gratis kan spelen)

Games Jelle van Es 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Elk jaar wordt juni wereldwijd aangegrepen als de Pride-maand. Een maand waarin er meer aandacht is voor de Lgbtqia+-community. Ook vanuit de wereld van games wordt daar gelukkig telkens meer aandacht aan gegeven.

Zo veranderen de verschillende gamesbedrijven met de Pride-maand hun logo met de bekende regenboogkleuren. En ontwikkelaar Dontnod gaat nog een stukje verder en laat iedereen profiteren van een mooie actie.

Tell Me Why gratis tijdens Pride-maand

Want tijdens deze Pride-maand is de game Tell Me Why volledig gratis binnen te halen. Dat kun je dus doen tot en met 30 juni. Dat liet de ontwikkelaar weten via zijn eigen website. De game is beschikbaar voor zowel de pc als de Xbox One en voor die platformen kun je hem dus gratis binnenhalen. En het mooie van dit dit alles is dat wanneer je de game binnenhaalt, hij ook altijd voor jou blijft. Wat dat betreft die je er dus verstandig aan om hem nu te scoren en hem dan op het tijdstip dat het jou uitkomt te gaan spelen.

Tell Me Why
Tell Me Why (Afbeelding: Microsoft)

En Tell Me Why is ook de perfecte game om de Pride-maand te vieren. Het verhaal van de game draait om de tweeling Tyler en Alyson Ronan, waarbij Tyler het eerste transgender personage in de wereld van games is. En hij wordt zeer goed neergezet in de titel, waardoor je ook als buitenstaander een idee krijgt met wat voor problemen een transgender te maken krijgt. De game bestaat uit drie verschillende episodes die destijds om de week werd uitgebracht, maar die je nu dus in één keer achter elkaar kunt gaan spelen. Dit is wat de ontwikkelaar er over te zeggen heeft:

Tell Me Why
Tyler (Afbeelding: Dontnod)

Een boeiend verhaal

Tell Me Why is ook echt de moeite waard om te proberen in deze Pride-maand. Ik was er vorig jaar zeer enthousiast over en het brengt een verhaal dat echt boeiend is. Lees hier onze review.

[REVIEW] Tell Me Why vertelt een sterk verhaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen