Sonos Radio HD: verbeterde streamingradiodienst komt naar Nederland

Apps Wesley Akkerman 8 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Sonos heeft bekendgemaakt dat de nieuwe radiodienst Sonos Radio HD vanaf nu ook in Nederland beschikbaar is. Je vindt de dienst in de Sonos S2-app. Daarnaast introduceert het bedrijf The Lighthouse, een exclusief nieuw Sonos Radio HD-station van Brian Eno. Eno is een Britse muziekproducent en elektronisch muzikant.

Als gebruiker in Nederland (en Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en eerder al in de VS en het Verenigd Koninkrijk) kun je nu een abonnement nemen op Sonos Radio HD. Dat is de reclamevrije, high-definition-versie (lossless audio van cd-kwaliteit, 16-bits/44,1 kHz FLAC) van de populaire streaming-radiodienst.

Sonos Radio HD naar Nederland

Sonos Radio HD, te vinden in de Sonos S2-app, biedt de mogelijkheid nummers over te slaan of te herhalen. De betaalde versie van de radiodienst heeft nog meer exclusieve stations, diepgaande content van en over artiesten en geluiden om bij te ontspannen en in slaap te vallen te ontdekken. Het is dus meer dan alleen radio.

Sonos Radio HD
Sonos Radio HD (Afbeelding: Sonos)

De radiodienst is vanaf vandaag in de vijf nieuwe markten beschikbaar via de Sonos S2-app. Je kunt je abonneren op sonos.com voor 7,99 euro per maand, na een gratis proefabonnement van één maand. Wereldwijd kunnen luisteraars via Mixcloud afstemmen op bepaalde Sonos Radio-programma’s.

The Lighthouse van Brian Eno

Speciale aandacht gaat uit naar de zender The Lighthouse, van muziekproducent Brian Eno. Eno is bekend door zijn samenwerkingen als producer met onder anderen David Bowie, Coldplay, Talking Heads en U2, en hij componeerde de tune voor Windows 95. Hij werkte samen met Sonos Radio aan het format voor een nieuw type radiostation dat zijn uitgebreide archief van niet-uitgebracht werk verkent.

IKEA’s bijzondere nieuwe Sonos-speaker staat plotseling in hun webshop

The Lighthouse gaat dienen als een levende collectie waarmee Eno fans kennis laat maken met zowel zijn oude als nieuwe muzikale projecten. Zo krijg je een unieke kijk in zijn illustere, al meer dan vijftig jaar durende carrière die zich richt op het produceren van muziek.

De komende maanden zal Eno optreden als gastheer van drie programma’s die gerelateerd zijn aan The Lighthouse. Te beginnen met Program 1, waarin hij niet eerder vrijgegeven materiaal bespreekt en vertelt waarom hij besloten heeft om in zijn archief te duiken en het te delen met de rest van de wereld. Program 1 is vanaf vandaag te horen op The Lighthouse op Sonos Radio HD, en is gratis beschikbaar voor iedereen via het Sound System Archive in de Sonos-app.

Gratis te beluisteren content

In de gratis versie van Sonos Radio tref je nu en later de volgende gratis content aan.

 • Sonos Stations:
  • European Festival Summer: brengt de muziek en geluiden van Europa’s grootste festivals om thuis feest mee te vieren. (vanaf 30 juni)
  • Full Spectrum (refresh): gecureerd voor de queer community door queer medewerkers van Sonos ter ere van Pride, Full Spectrum biedt nieuwe muziek en heeft dit jaar het thema ‘intersectionaliteit’.
  • Classic Metal: eert de hard rock-pioniers.
  • Dad Rock: net op tijd voor Vaderdag, met de beste indie en oude classic rock. (vanaf 16 juni)

  • Bottle Rocket: zomerse sounds en country gemixt op een station. (komt deze maand)

 • Sonos Sound System:
  • Radio Hours van onder andere; Sir Tom Jones, Sampa The Great, Gamble and Huff, Matt Berry, St. Vincent, Tems, Yola en Can.
  • Brian Eno’s Program 1 (en later Program 2 en Program 3) via het Sound System Archive.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sonos (persbericht)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen