OPPO A94 5G: deze goedkope smartphone biedt alles wat je nodig hebt

Smartphones Mark Hofman 23 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Wie een goedkope smartphone zoekt heeft vaak al snel het idee dat er op veel belangrijke punten ingeleverd moet worden. Niet heel gek, want een aantal jaar geleden was dit ook zeker het geval. Alleen zijn toestellen van €299 anno 2021 dusdanig sterk dat ze alles bieden wat je als consument nodig hebt.

Het bewijs heb ik een aantal weken met me meegedragen in de vorm van de OPPO A94 5G. Maar wat is zo goed aan dit toestel, waar lever je op in en moet jij hem aanschaffen of niet? Ik vertel het je in deze review!

OPPO A94 5G: zo goed kan een goedkope smartphone zijn

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de OPPO A94 5G is een goedkope smartphone die alles weet te bieden wat zijn doelgroep nodig heeft. Met een prijskaartje van €300 hoeft de consument niet het beste van het beste te verwachten, maar is het ook zeker niet nodig om in te leveren op belangrijke zaken. Iets wat deze smartphone dus uitstekend weet te doen.

Het toestel is voorzien van een 6.43-inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 2400 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 409 ppi. Hierdoor is de OPPO A94 5G uitstekend te gebruiken voor het kijken van YouTube video’s, het streamen van content op diensten als Netflix en zelfs voor een potje gamen. Iets dat met de MediaTek 5G Dimensty processor (inclusief 8GB aan werkgeheugen) uitstekend te doen is. Het toestel leent zich niet voor de zwaarste taken, maar dat is dan ook iets waar de doelgroep zich waarschijnlijk bewust van is.

Goedkope smartphone
WANT op je beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Voor €300 krijg je overigens wel een accu waar je u tegen zegt. Dankzij zijn 4310mAh batterij en 30W snellaadmogelijkheid zit je met de OPPO A94 5G eigenlijk hartstikke goed. Het toestel gaat met al het gemak van de wereld een dag mee en is ook in no-time weer opgeladen. Ideaal voor het dagelijkse gebruik, net als bij de software. ColorOS 11.1 is overzichtelijk, ziet er strak uit en zorgt ervoor dat het toestel makkelijk te bedienen is. Twee grote pluspunten als je het mij vraagt.

Op de belangrijke punten weet deze OPPO A94 5G ontzettend goed te scoren en is hij een goedkope smartphone die zijn doelgroep uitstekend bediend. Maar waar lever je op in?

Goedkope smartphone OPPO A94 5G
Lekker kleurtje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wat ontbreekt er?

Dat de OPPO A94 5G bevalt mag duidelijk zijn. Deze goedkope smartphone is echt ideaal voor iedereen die niet teveel geld wil neerleggen voor een nieuw toestel, maar toch zijn dagelijkse dingen kan doen. Al zijn er natuurlijk wel redenen waarom het toestel zoveel goedkoper is dan de vlaggenschepen van de markt.

Zo is de goedkope smartphone bijvoorbeeld volledig gemaakt van plastic wat hem, in tegenstelling tot andere modellen uit deze prijsklasse, ook echt goedkoop doet aanvoelen. Daarbij ben ik persoonlijk niet heel erg fan van hoe het camerasysteem is vormgegeven. Het ziet er wat mij betreft allemaal niet heel strak uit en dan heb ik het niet alleen over het ontwerp van dit systeem.

OPPO A94 5G Review
Pittig camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het camerasysteem doet goed zijn werk, maar is zeker niet de beste in zijn klasse. Voor de doelgroep van deze telefoon is dat naar mijn idee geen groot nadeel. Deze goedkope smartphone weet er namelijk voor te zorgen dat je snel wat kiekjes kunt maken van je bord eten dat je wil laten zien aan anderen en is prima te gebruiken als selfiecamera. Maar de consument die echt goede foto’s of video’s wil schieten met zijn smartphone zal weinig plezier halen uit de OPPO A94 5G.

Een goedkope smartphone is overigens ook niet zomaar goedkoop. De OPPO A94 5G laat bijvoorbeeld bepaalde zaken liggen. De processor doet bijvoorbeeld goed zijn werk, maar er zijn zeker een aantal betere opties op dat gebied. Iets dat ook zeker geldt voor het beeldscherm. Waar de kwaliteit van dit scherm erg hoog ligt, kunnen we er niet onderuit dat de verversingssnelheid van 60Hz, voor een Android smartphone, een beetje achterhaalt is. Maar zoals ik al zei: dat zijn nu eenmaal zaken waar je in deze klasse op bespaart.

OPPO A94 5G Review
Staat prima! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Deze goedkope smartphone biedt alles

Goed, het mag duidelijk zijn: deze goedkope smartphone biedt alles wat zijn doelgroep verwacht. Mensen die opzoek zijn naar een smartphone van €300 zitten wat mij betreft gebakken met dit specifieke model. De OPPO A94 5G biedt een uitstekend beeldscherm, beschikt over een krachtige batterij en is perfect te gebruiken voor het consumeren van content. Al zullen er een aantal zaken zijn die soms iets te zwaar zijn voor dit model.

Audi e-tron GT: dé elektrische auto voor de echte liefhebber

Met de OPPO A94 5G haal je niet het beste toestel van de markt in huis en lever je op bepaalde gebieden gewoon in. Iets dat je voor de prijs van €300 mag verwachten. Voor die lagere prijs moet je een aantal consessies doen, maar die consessies zijn dusdanig laag dat de doelgroep uitstekend uit de voeten kan met dit model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen