Tiger King-fans opgelet: Netflix geeft je binnenkort exact wat je nodig hebt

Films & Series Jeroen Kraak 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tiger King was misschien wel de grootste mindfuck van afgelopen jaar. Nu is er weer nieuws over de bijzondere docuserie.

Het is nu bijna achttien maanden geleden toen Tiger King zijn debuut maakte op Netflix. Sindsdien kent iedereen ineens de flamboyante Joe Exotic. Wie denkt dat het verhaal nu afgelopen is, heeft het mis. Netflix komt met bijzonder nieuws.

Een tweede seizoen van Tiger King

Het eerste seizoen van Tiger King draait natuurlijk vooral om Joe Exotic. We weten inmiddels allemaal hoe het met hem is afgelopen. Hij zit op dit moment in de gevangenis. Hij zit een straf uit van 22 jaar omdat hij de opdracht zou gegeven om zijn rivaal Carole Baskin te vermoorden. Netflix bevestigt nu dat er een tweede seizoen van de docuserie komt.

Dat heeft Netflix op een bijzondere manier gedaan. Het kondigt het nieuws niet groots aan, maar maakt een subtiele verwijzing. In de beschrijving van Tiger King op de streamingdienst is nu te lezen dat een tweede deel er snel aankomt. Vaak doet Netflix dit twee of drie maanden voorafgaand aan een serie. Het lijkt dus sneller te komen dan verwacht.

Hoe gaat het verder?

Wat het precies wordt, is onduidelijk. Joe Exotic zit in de gevangenis en lijkt vanuit daar natuurlijk niet een al te prominente rol te kunnen spelen. Carole Baskin, de andere hoofdpersoon, heeft al laten weten niet mee te werken aan een nieuw seizoen.

In een interview met Entertainment Weekly vorig jaar, liet een van de regisseurs van Tiger King (Rebecca Chaiklin) al een klein beetje wat ontvallen wat eventueel mogelijk is. “We hebben nog ontzettend veel materiaal en het verhaal is nog steeds niet afgelopen. Wij zijn nog niet zeker, maar er kan zeker een follow-up komen. Het is net zo kleurrijk en dramatisch zoals we van eerder kennen.”

Nog meer tijgers

Overigens speelt Tiger King ook nog in een andere Netflix-productie een grote rol. In de zombiefilm Army of the Dead zien we Valentine, een zombietijger. De tijger die hiervoor model heeft gestaan komt uit de dierentuin van Baskin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen