Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Review 20 mei 2021

Army of the Dead: Netflix knalt met uniek zombie-avontuur

Army of the Dead is een van de duurste films op Netflix van het jaar, maar is de zombiefilm ook het kijken waard. Wij vertellen het je!

We kennen Zack Snyder natuurlijk van Justice League, maar de regisseur heeft de laatste tijd niet stilgezeten. Hij is voor Netflix aan de slag gegaan met Army of the Dead. De bedoeling is dat het een echt universum wordt die bestaat uit meerdere series en films. Maar hoe goed is het eerste deel nu eigenlijk?

Army of the Dead is niet zomaar een zombie-film

Bij zombies denk je tegenwoordig waarschijnlijk al gauw aan The Walking Dead of de game The Last of Us. Het zijn titels waarbij het verhaal er soms vrij serieus aan toe gaat. Met Army of the Dead kiest Zack Snyder voor een andere richting. Verwacht geen al te serieuze zombie-film, maar een luchtig avontuur met een aantal enorme WTF-momenten. Precies zoals Snyder het ook bedoelt.

Hoewel je in Las Vegas op een normale dag al genoeg rare figuren over de straten ziet zwerven, is er in Army of the Dead een heuse zombie-uitbraak, waardoor de stad ontoegankelijk is. Een rijke casinobaas huurt Scott Ward (Dave Bautista) in om 200 miljoen dollar uit een kluis te halen.

Las Vegas is afgesloten en er is maar een weg om binnen te komen: via een vluchtelingenkamp aan de rand van de stad. Daar werkt bovendien Ward’s dochter met wie hij een moeilijke relatie heeft. Zij staat erop om mee te gaan met vader, waardoor de grote kluisroof niet het enige lastige is voor Ward. Ook de relatie met zijn dochter heeft flinke aandacht nodig.

Om de kluisroof tot perfectie uit te voeren, heeft Bautista in Army of the Dead een groep bijzondere mensen gevonden. In het plat Nederlands zou je het een bij elkaar geraapt zooitje noemen. Zo maken een Duitse slotenkraker, een idiote vlogger en een helikopterpiloot die grotere ballen heeft dan Arnold Schwarzenegger en een olifant samen.

Niet hoogstaand wel heel vermakelijk

Als je dit leest verwacht je waarschijnlijk geen hoogstaand verhaal en daarin heb je helemaal gelijk! Verwacht geen moeilijke dialogen of een bijzonder plottwist, want die zijn er eigenlijk helemaal niet. Maar dat is niet erg! Eigenlijk is het gewoon tweeënhalf uur lang actie vol met bizarre momenten. Zo zie je een bizarre zombie-tijger die wel een heel bekende eigenaar heeft!

Zack Snyder Army of the Dead Netflix
Zack Snyder tijdens de opnames van Army of the Dead. (Afbeelding: CLAY ENOS/NETFLIX)

Er zijn verschillende momenten tijdens de film waarbij je hardop in de lach gaat schieten omdat het te bizar voor woorden is. De film durft zichzelf daarmee ook belachelijk te maken. Het is een echte cult-titel. Helaas is een scène waarnaar we wel benieuwd waren geskipt!

Snyder had voor Army of the Dead een budget voor 90 miljoen dollar. Je kunt zien dat het wel besteed is aan de regisseur. Las Vegas ziet er echt geweldig uit en je ziet ook het oog voor details. Ook de special effects en de kostuums zijn om door een ringetje te halen. En ja, het mooiste aan de film blijft misschien wel die goddamn zombie-tiger!

Wil je naast een aantal freak-acts tijdens het Songfestival toch nog meer bizarre dingen zien? Dan is Army of the Dead zeker een goed alternatief. De film van Snyder is vanaf 21 mei te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Army of the Dead

Netflix

7 Score

Pluspunten

  • Prachtige omgeving
  • Vol humor
  • Een zombie-tijger!

Minpunten

  • Verhaal niet erg hoogstaand

Army of the Dead heeft alles in zich om een cult-film/serie te worden op Netflix. Het heeft humor en heel veel actie. Het is wat ons betreft de ideale film om tijdens kerstmis te kijken! Gewoon omdat het kan en het is ideaal als afwisseling voor Die Hard.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Army of the Dead: Netflix knalt met uniek zombie-avontuur
Sluiten