Waarom wordt de Apple TV+ Formule 1-film met Brad Pitt zo gehypet?

Films & Series Jeroen Kraak 9 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Niet alleen in de tv-wereld, maar ook op het paddock van de Formule 1 raakt men niet uitgepraat over de nieuwe Apple TV+ Formule 1-film. Maar wat maakt de film met Brad Pitt zo speciaal?

Een racefilm is niets nieuws. Sterker nog, er zijn er al een aantal fantastische gemaakt. In 2019 wist Le Mans ’66 (oftewel Ford v Ferrari) behoorlijke indruk te maken, waarin Matt Damon en Christian Bale de hoofdrollen vertolkten. Ook de Formule 1-films Rush en Senna uit het vorige decennium wisten hoge ogen te gooien.

Toch is het vijf jaar na Ford v Ferrari tijd voor een nieuwe racefilm, denkt Apple TV+, die de handen ineen heeft geslagen met Warner Bros. En deze wordt ook nog eens extra bijzonder aangepakt. Er is zelfs tijdens de Formule 1 gefilmd. De film heet dan ook heel toepasselijk: F1.

Dit is de nieuwe Formule 1-film van Apple TV+ met Brad Pitt

Voordat je denkt dat het een documentaire wordt, net zoals Netflix’ Formula 1: Drive to Survive, heb je het mis. De nieuwe Formule 1-film met Brad Pitt is gewoon fictie. Toch wil de film wel heel dicht bij de realiteit staan, want Lewis Hamilton is als executive producer aangetrokken.

In tegenstelling tot de bovenstaande racefilms die een succes werden, is deze fictionele film van Apple TV+ niet op een waargebeurd verhaal geïnspireerd. Senna ging bijvoorbeeld over de legende Ayrton Senna, en Rush juist weer over de strijd tussen Niki Lauda en James Hunt in de jaren ’70. F1 moet juist een hedendaags verhaal worden.

Waarom wordt de Apple TV+ Formule 1-film met Brad Pitt zo gehypet?
(Afbeelding: Warner Bros.)

F1 speelt zich echt in de huidige tijd af. De summiere synopsis die Apple heeft gegeven over de film gaat als volgt: “In de film wordt Formule 1-coureur Sonny Hayes gevolgd, die uit zijn pensioen komt om mentor en teamgenoot te worden van een jonger talent. Hayes moest juist stoppen na een enorm ongeluk.”

Laten we eerlijk zijn, dat klinkt nog niet als een heel bijzonder verhaal waarbij je denkt: “Ik kan niet wachten om dit te zien.” Toch zijn er verschillende aanwijzingen waarom dit echt een spektakel kan worden dat je niet wilt missen.

Misschien wel de belangrijkste is dat er echt rond Formule 1-weekenden is gefilmd door Warner Bros. en Apple TV+. Brad Pitt reed tijdens de Grand Prix van Silverstone in 2023 in een echte Formule-auto. Dit was een Formule 2-auto met verschillende Formule 1-onderdelen erop. Zo was de neus van de auto bijvoorbeeld aangepast.

Daarnaast had het fictionele team een pitbox naast die van echte teams zoals Red Bull en Mercedes. Bovendien liepen de acteurs mee in de pre-race line-up, waar zaken zoals het volkslied en andere traditionele ceremonies worden gedaan. Het kan dus ook nog zijn dat we een glimp van Max Verstappen zien in de film.

Over de acteurs gesproken, dat is een tweede reden waarom de film ons zomaar kan verbazen. Brad Pitt hebben we al genoemd, maar in de cast van de Apple TV+-film zitten ook andere succesvolle acteurs, zoals Kerry Condon, Tobias Menzies, Javier Bardem, Sarah Niles en Will Merrick.

Reden drie kan ook een echte knaller worden: Joseph Kosinski. De regisseur heeft in zijn leven 7 Oscar- en 2 Grammy-nominaties in de wacht gesleept. Zijn laatste Oscar-nominatie was misschien wel het hoogtepunt: hij was verantwoordelijk voor Top Gun: Maverick. En holy moly, die beelden zagen er echt prachtig uit. Als hij daarbij in de buurt kan komen voor deze Formule 1-film voor Apple TV+, dan wordt het echt genieten.

Helaas moeten we nog wel eventjes wachten op de Formule 1-film met Brad Pitt. Hij staat pas gepland voor de zomer van 2025.

Deze series op Apple TV+ wil je nog zien voordat je op vakantie gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen