Marvel wil dat je dit vergeet voorafgaand aan Deadpool & Wolverine

Films & Series Jeroen Kraak 9 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Naar de Deadpool & Wolverine-film kijken ontzettend veel mensen uit. Marvel wil echter dat je een specifiek ding vergeet.

Deadpool & Wolverine wordt een van de belangrijkste films van Disney in de afgelopen jaren. Het moet de negatieve spiraal waarin Marvel zit omkeren. Alle ingrediënten zijn daarvoor dan ook aanwezig.

Toch ziet Marvel graag dat je een klein detail over een Deadpool & Wolverine-karakter heel snel vergeet. Dat heeft niet te maken met de tegenvallende resultaten van de eerdere films, maar wel een opvallende gebeurtenissen in de comics.

Marvel brengt Deadpool & Wolverine naar het MCU

Als je de eerste twee Deadpool-films van Marvel hebt gezien, weet je dat de superheld een bijzondere huisgenoot heeft. Althea, oftewel Al, is een van de karakters die Deadpool steunt. Ze is blind en draagt altijd een zwarte zonnebril. Ze weet op een of andere manier toch een soort autoriteit over de superheld te hebben en de twee halen regelmatig grappen met elkaar uit.

Het is al bekend dat het karakter ook weer terugkeert in Deadpool & Wolverine. Nu Deadpool officieel aan het Marvel Cinematic Universe (MCU) wordt toegevoegd, kan dat voor opmerkelijke situaties zorgen, gezien de geschiedenis van Althea.

En die geschiedenis van Althea is vrij vaag. Ze zou een verleden hebben bij de Britse inlichtingendienst en werkte ook in Zaïre. Daar zou Wilson, die toen nog een huurling was en nog geen Deadpool, de opdracht krijgen om haar te vermoorden. Hij vermoorde daar echter iedereen behalve haar. Toen hij daadwerkelijk Deadpool werd, ontmoette hij Althea opnieuw en ontvoerde haar.

Een opvallende geschiedenis met Captain America

Maar de geschiedenis van Althea gaat verder als je van de Marvel-comics uitgaat. In Deadpool Vol. 3 nummer 25 blijkt ze te refereren aan Steve Rogers, oftewel Captain America.

“Blondie zoals ze hem noemden. Hij was een echte held en stortte zich op granaten en zo. Hij gaf me dit in Moskou toen we elkaar de laatste keer zagen. We waren echt close.” Sterker nog, ze blijken ex-geliefden. Zij kreeg van hem een handhorloge.

In alle Avengers-films zagen we echter dat Steve Rogers altijd samen was met Peggy Carter. Misschien was hij dus vreemdgegaan, of was dit zelfs voor zijn tijd met zijn vrouw. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat Marvel dit in Deadpool & Wolverine zal gaan gooien. Maar toch, het zou best een leuke Easter Egg zijn.

Marvel wil dat je dit absoluut vergeet voorafgaand aan de Deadpool & Wolverine
(Afbeelding: Marvel)

Pas op 26 juli zullen we het weten, want vanaf dan draait Deadpool & Wolverine in de bioscoop. Hopelijk wordt het net zo’n knaller als dat wij verwachten en trekt het Marvel weer uit het slop.

Nieuwe superheldenserie op Netflix scoort beter dan Marvel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen