X-Men ’97 komt eraan: dit zijn de bizarste mutaties uit de comics

Films & Series Rik Claessen 16 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Niet alle X-men hebben het getroffen met hun superkrachten. Sommige mutaties zijn vreemd of gewoon compleet absurd.

In de wereld van Marvel, en dan specifiek die van de X-Men, is eigenlijk niets te gek. De superhelden die hun krachten te danken hebben aan vreemde mutaties, zijn vaak te herkennen aan hun gave of vreemde gaves. Lasers uit je ogen schieten? Cyclops. Een raar blauw monster met ninja-achtige vaardigheden? Dat is Nightcrawler natuurlijk.

En nu de nieuwste serie van X-men eraan komt, X-men ’97 op Disney+, is de kans groot dat we Cyclops en Nightcrawler weer gaan zien. Net als de andere bekende X-Men. Denk maar aan Beast, Jean Grey, Rogue en niemand minder dan Wolverine. Helden met gave krachten. Maar niet iedere X-Men heeft zoveel mazzel met zijn mutaties.

Dit zijn de bizarste mutaties uit de X-Men comics

Mutanten hebben vaak eigenlijk niet door dat ze een mutant zijn. Pas wanneer hun mutaties zich begint te uiten, is het duidelijk. Een soort van superkrachtenpubertijd. Gelukkig is daar de school van Charles Xavier om deze veelal jonge mensen op te vangen en te begeleiden. Maar deze mutanten hebben het alles behalve goed getroffen.

Glob Herman

Robert “Glob” Herman is volledig transparant. En dan niet in de coole, volledig onzichtbare manier. Helaas niet. Zijn huid en vlees is veranderd in een soort gelijachtige substantie, waardoor al zijn organen zichtbaar zijn. Deze gelei is ook nog eens hartstikke ontvlambaar. Gelukkig is Glob wel heel sterk en verrassend snel.

De avonturen van Glob in de comics van X-Men zijn meer dan eens hartstikke hilarisch. Zo probeert hij nog steeds een normaal leven te leiden en dagelijkse taken te doen. Maar ja, oordeel zelf maar hoe makkelijk dat gaat als een lopende bal gelei.

X-men '97 komt eraan: dit zijn de bizarste mutaties uit de comics
Je kunt wel raden wie Glob is, toch? (afbeelding: Marvel Comics)

Choir in X-Men

Extra ledematen kunnen handig zijn. Denk maar eens aan een extra set armen om slechterik in elkaar te rammen. Die mazzel heeft Irina Clayton, ook wel Choir genoemd, nou net niet. Zij heeft een aantal extra monden gekregen die op haar nek en keel groeien.

In tegenstelling tot Glob Herman die daadwerkelijk nog sterk en snel werd, heeft Choir helemaal niks. Met al haar monden kan ze spreken, wat haar stem alle kanten op kan laten klinken. Maar ja, of je daar nu zoveel aan hebt tijdens een gevecht.

X-men '97 komt eraan: dit zijn de bizarste mutaties uit de comics
Gelukkig zijn de monden wel makkelijk te bedekken (afbeelding: Marvel Comics)

Skin

Wat zo ontzettend handig is aan de codenamen van X-Men is dat ze hun mutaties verraden. Skin heeft een heleboel extra elastische huid die hij op commando kan straktrekken of kan laten… bungelen? Daarom kan hij zich redelijk mobiel maken door met zijn huid te slingeren en zelfs stukjes te zweven.

Het skelet van Skin is verder normaal gebleven. Hij kan dus niet zoals Mister Fantastic zijn ledematen verlengen. Alleen de huid dus. En als kers op de taart is zijn huid ook nog eens een vieze, grijze kleur.

X-men '97 komt eraan: dit zijn de bizarste mutaties uit de comics
Handig zeg, extra huid (afbeelding: Marvel Comics)

Maggott

Met een codenaam als Magott, of made, weet je dat deze X-Men een ranzige kracht heeft. In plaats van een gewoon spijsverteringskanaal heeft Maggot twee grote, naaktslakachtige wezens in zijn lichaam. Deze wezens, genaams Eany en Meany, eten voor Maggott met onmenselijke snelheid.

Bovendien eten deze naaktslakken ook nog eens alles, maar dan ook écht alles. Na het eten, fuseren ze zich weer met het lichaam van de X-Men en geven Maggott de energie van wat ze zojuist hebben gegeten. Maggott kan Eany en Meany met telepathie besturen en vijanden opslokken. Goor.

X-men '97 komt eraan: dit zijn de bizarste mutaties uit de comics
Een leuk familiekiekje met Eany en Meant (afbeelding: Marvel Comics)

Bailey Hoskins

Bailey Hoskins heeft het misschien wel het allerslechtst getroffen van alle X-Men. Hij kan zijn kracht namelijk maar één keer gebruiken. Een sterke, maar ontzettend trieste kracht. Bailey Hoskins kan zichzelf met een enorme kracht opblazen.

Helaas heeft hij geen helende krachten gekregen en is het na die explosie dus over en uit. Daarom wordt hij beschouwd als de slechtste X-Men aller tijden. Dat is niet een titel die wij verzonnen. Hij verscheen namelijk in een vijfdelige stripboekenreeks genaamd X-Men: The Worst X-Man Ever. Arme jongen.

Veel van deze X-Men hebben we nog alleen in de stripboeken gezien. Wie weet komen ze ooit wel eens naar het witte doek. Dan weten we al de perfecte acteur. Timothée Chalamet zei namelijk onlangs dat hij best naar het MCU zou willen. Je leest het hier:

Timothee Chalamet komt mogelijk naar de MCU: wat ons betreft in deze rollen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen