Nieuwe superheldenserie op Netflix scoort beter dan Marvel

Films & Series Jeroen Kraak 1 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Waar Marvel de laatste tijd veel kritiek krijgt over zijn producties, heeft Netflix een nieuwe superhelden-serie die wél scoort.

Terwijl Marvel lange tijd topsuperheldenfilms en -series produceerde, krijgen haast alle recente producties een flinke dosis kritiek. Alleen Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Loki wisten de dans nog te ontspringen.

Waar Marvel altijd leider was op het gebied van superheldencontent, wordt het nu ingehaald door andere studio’s. Zo heeft Amazon Prime Video The Boys en Invincible. Nu doet ook Netflix een duit in het zakje met Supacell.

Supacell op Netflix

Supacell weet op dit moment erg goed te scoren wereldwijd. Zo staat de serie in ons land op dit moment op nummer 1 in de Netflix Top 10 en in de Verenigde Staten heeft het inmiddels plek twee veroverd.

Dat de serie ongekend populair is, is niet zo raar. Hij scoort op dit moment 100 procent op Rotten Tomatoes en heeft daar ook een publieksscore van 85 procent. Op IMDb is het net eventjes wat minder. Daar heeft de serie een 6,4 als beoordeling. Maar toch, een Marvel-serie die 100 procent scoort op Rotten Tomatoes kunnen we ons niet echt voor de geest halen.

Leuk, die scores, maar natuurlijk wil je weten waar de serie precies over gaat. Netflix beschrijft de Marvel-concurrent als volgt: “Telekinese. Onzichtbaarheid. Supersnelheid. Wanneer vijf Londenaren buitengewone krachten blijken te hebben, moeten de agenten die jacht op hen maken, een stap voor blijven.”

In de serie hebben de vijf jonge superhelden niets met elkaar gemeen, behalve dat ze vijf zwarte Zuid-Londenaren zijn. Ze worden samengebracht door een man die probeert de vrouw van zijn leven te redden.

De Netflix-serie is gemaakt door de Britse Rapman. Hij wist eerder al hoge ogen te scoren met de film Blue Story. Ook die film had haast een geheel zwarte cast, iets waar de regisseur zich voor inzet.

Wat vinden de recensenten van dit Marvel-alternatief?

De recensies over het Marvel-alternatief zijn positief, al zijn er wel wat aanmerkingen. Zo schrijft Hollywood Reporter over de Netflix-serie: “Supacell heeft alles in zich om een groots superheldendrama te zijn, ware het niet dat de superheldenkenmerken zo gemiddeld zijn.”

Nieuwe superheldenserie op Netflix scoort beter dan Marvel
(Afbeelding: Netflix)

Daar is Decider het mee eens: “Er is veel van Supacell dat we al eens gezien hebben, maar de serie is sterk genoeg waardoor we blijven kijken. Vooral de prestaties van de cast zijn uitmuntend.”

Wil je Supacell een kans geven en zien of het echt beter is dan Marvel? Dan kun je de serie nu checken op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen die elk ongeveer 50 minuten duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen