Formule 1 binnenkort gratis te zien op Samsung TV Plus (maar…)

Apps Jeroen Kraak 2 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Baal je ervan dat Viaplay de komende jaren de Formule 1 blijft uitzenden? Samsung brengt je een gratis alternatief met Samsung TV Plus, maar is het echt zo nuttig?

Samsung TV Plus is het gratis alternatief voor streamingdiensten. Tenminste, als je een Samsung-televisie hebt. Binnenkort komen er nog meer opties voor Formule 1- en muziekliefhebbers op de toestellen van het merk.

Samsung heeft verschillende samenwerkingen aangekondigd met grote bedrijven en competities. Zo zie je op dit Netflix-alternatief PGA golf, MLB honkbal en Formule 1.

Gratis Formule 1 op Samsung TV Plus

Je hebt via Samsung TV Plus toegang tot honderden kanalen en daar komen telkens weer nieuwe opties bij. Dit keer hebben onder andere autosportfans geluk, want het officiële Formule 1-kanaal Formula 1 Channel komt naar de dienst.

Op dit kanaal zie je allerlei uitzendingen over de Formule 1, 2 en 3. Je kunt er zelfs races op zien, maar het nadeel is dat deze echter niet live zijn. Daarnaast biedt de zender ook analyses en documentaires. In tegenstelling tot het normale Viaplay, is dit helemaal gratis, al kan je ook Viaplay TV gebruiken dat nu op de plaats zit van SBS 9.

Hoe je Max Verstappen en Formule 1 dit weekend nog beter kunt bekijken
(Afbeelding: Red Bull Oracle)

Maar Formule 1 is niet de enige sport die Samsung TV Plus aan zijn aanbod toevoegt. Ook komen er speciale kanalen voor de MLB, PGA Tour, AHL en ONE Championship. Dat betekent dat je ook gratis naar honkbal, golf, ijshockey en martial arts kunt kijken.

Wat is Samsung TV Plus?

Samsung TV Plus is de gratis streamingdienst van Samsung. Wel werkt het net iets anders dan bijvoorbeeld Netflix, HBO Max en Disney+. Bij deze streamingdienst draait het om honderden kanalen waaruit je kan kiezen. Elk kanaal heeft weer een ander aanbod, zoals bijvoorbeeld Formule 1.

Het grote voordeel ten opzichte van Netflix is dat het helemaal gratis is. Het is een zogenaamde FAST-dienst, wat betekent dat het inkomsten uit reclame haalt in plaats van abonnementen. Je hebt dan ook geen creditcard of registratie nodig.

Samsung TV Plus is op elke Samsung smart-tv te vinden en is vooraf al geïnstalleerd. Je kan de streamingdienst vinden door de app op je televisie te openen.

Formule 1 binnenkort gratis te zien op Samsung TV Plus (maar...)
(Afbeelding: Samsung)

Meer dan Formule 1 alleen

Maar ook voor muziekliefhebbers is er meer keuze dankzij een nieuwe samenwerking met Warner Music. Hiervoor komen twee speciale playlists naar de streamingdienst.

Als eerste is er The Drop, een video-on-demand playlist waarin je de nieuwste albumlanceringen hoort en behind-the-scenes-content en interviews van bekende artiesten.

Daarnaast komt ook Artist Odyssey naar Samsung TV Plus. Dit kanaal is een chronologische reis door de liedjes van bepaalde artiesten. Hierop zie je ook nooit vertoonde verhalen over de video’s die indruk hebben gemaakt op verschillende generaties. Je hoort commentaren van vrienden, videoclipregisseurs en artiesten zelf over hun clips. Prima tijdverdrijf als er een Formule 1-vrij weekend is.

Gratis Netflix-alternatief is de hemel voor hilarische Bollywood-films

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen