Elektrische fiets voor senioren: dit zijn de 5 beste modellen in 2021

Elektrische fietsen Mark Hofman 25 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

De elektrische fiets is anno 2021 zeker niet meer alleen populair onder senioren. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat een e-bike geen handig duwtje in de rug kan zijn voor deze doelgroep. Sterker nog: het leent zich er natuurlijk nog perfect voor.

Het is alleen wel zo dat de markt inmiddels heel veel verschillende modellen kent die niet allemaal gericht zijn op deze doelgroep. Daarom is het best wel handig om de beste opties op een rijtje te zetten. In dit artikel doen we dat.

Elektrische fiets voor senioren: waar moet je op letten?

Nu hebben we in dit artikel natuurlijk een paar voorbeelden staan van een goede opties voor 2021. Maar het uitkiezen van een elektrische fiets vereist uiteraard wat voorwerk. Wat wij in dit artikel geven kun je het beste zien als een opfrisser voor wat de markt je te bieden heeft. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om zelf op onderzoek uit te gaan. Maar als je een elektrische fiets wilt kopen voor een senior, waar moet je dan op letten?

Iedere persoon wil natuurlijk iets anders, maar over het algemeen kunnen we de criteria voor een elektrische fiets wel samenvatten. Zeker voor mensen die wat ouder zijn. Zo zijn de volgende zaken belangrijk:

  • Stabiliteit
  • Comfort
  • Kwaliteit
  • Prijs/kwaliteit
  • Actieradius

Nu geldt dit in principe voor iedere elektrische fiets, maar voor senioren is vooral stabiliteit en comfort belangrijk. Dat is immers de reden dat een dergelijk product wordt aangeschaft. Probeer dus echt te letten op een lage instap, een stevige elektrische fiets die niet te zwaar is én hoogstaande kwaliteit voor de onderdelen.

Elektrische fiets voor senioren: 5 beste modellen 2021

Met de bovenstaande criteria in het achterhoofd weten we dus aardig welke modellen goed zijn voor senioren. Het is overigens goed om te weten dat de onderstaande top 5 niet op volgorde staat. Iedere elektrische fiets uit deze lijst is een goede keuze en zonder twijfel het onderzoeken waard!

#1 Riese & Müller Nevo3 e-bike

Wie sportiviteit en comfort met elkaar wil combineren, die kiest voor de Nevo3. De elektrische fiets van Riese & Müller wordt geroemd vanwege zijn betrouwbaarheid en stevigheid. Dat het opstappen en afstappen door de lage instap makkelijk gemaakt wordt helpt dan natuurlijk ook mee. Daarnaast heeft deze elektrische fiets ook een Bosch-systeem op het stuur, waarmee je de boel bestuurt. Handig, want dit systeem staat erom bekend dat het gemakkelijk met één hand te bedienen is. Je houdt dus tijdens het fietsen altijd twee handen aan het stuur.

Riese & Müller Nevo3 e-bike
Riese & Müller Nevo3 (Afbeelding: Riese & Müller)

#2 Elektrische fiets van Cannondale: Mavaro Neo 5+

Cannondale heeft dit jaar een uitstekende elektrische fiets op de markt gebracht voor de oudere doelgroep. Dit model biedt door zijn lage instap groot gemak en dankzij het stabiele frame veel stevigheid. Het mooie van dit model is dat hij ook nog eens voorzien is van een flexibele vering, zodat de gebruiker geen last heeft van hobbels en gaten in de weg. Het mooie aan dit model is ook dat, in tegenstelling tot zijn voorganger, de batterij (625Wh) volledig geïntegreerd is. Hierdoor is de fiets nog meer in balans, wat handig is voor de oudere gebruiker.

Mavaro Neo 2 – 3Q

#3 Bergamont E-Ville Pro Belt Premium

De E-Ville Pro Belt Premium is een elektrische fiets van de Duiste fabrikant Bergamont. Deze staat voornamelijk bekend om zijn aanbod aan verstevigde e-bikes, waardoor deze zich uitstekend lenen voor senioren. En dat geldt dus ook voor die E-Bill Pro Belt Premium. Deze elektrische fiets is zowel voor heren als voor dames uiterst comfortabel, perfect uitgebalanceerd en voorzien van de juiste hoeveelheid ondersteuning. Dat laatste wordt niet alleen behaald door de 625 Wh batterij, maar ook zeker door de Bosch Performance Line CX motor.

E-Ville e-bike Bergamont
E-Ville Pro Belt Premium (Afbeelding: Bergamont)

#4 Elektrische fiets van eigen bodem: Gazelle Chamonix C5 HMS

Wie graag een elektrische fiets heeft die sportief oogt, die kan zonder twijfel uit de voeten met de Chamonix C5 HMS. Dit model ziet er daarbij ook nog eens uit als een normale fiets en leent zich dus perfect voor dagelijkse ritjes. De middenmotor is een Shimano STEPS 6100 en is voorzien van een riemaandrijving. In combinatie met een verstelbare stuurpen en de vering in de voorvork kunnen we wel stellen dat deze fiets erg comfortabel is.

Chamonix C5 HMS elektrische fiets
Chamonix C5 HMS (Afbeelding: Gazelle)

#5 Kalkhoff Image 5.B Excite+

De laatste elektrische fiets uit deze lijst is afkomstig van het Duitse Kalkhoff. De Image 5.B Excite+ is misschien een aardige mond vol, maar heeft de doelgroep dan ook voldoende te bieden. Zo is zorgt de combinatie tussen een 250 Watt motor met 65Nm en de Bosch Performance Line 26 V er samen voor dat je ritjes uiterst comfortabel aanvoelen. Iets dat ook zeker behaald wordt door het gewicht van 170 kilogram. Dat is meer dan de gemiddelde e-bike, maar zorgt wel voor een stukje extra stevigheid.

Image 5.B excite Kalkhoff e-bike
Image 5.B Excite+ (Afbeelding: Kalkhoff Bikes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen