Deze nieuwe thriller-serie is ongekend populair op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Een bijzondere serie weet op dit moment flink te scoren in Netflix’s populariteitslijst. Maak kennis met The Girl From Oslo.

Op Netflix komen elke week flink wat nieuwe films en series. Van sommige titels weet je meteen al dat ze gaan scoren: denk bijvoorbeeld aan The Witcher of Undercover. Andere komen juist uit het niets, waarvan Squid Game misschien wel het meest bekende voorbeeld is. In die laatste categorie komt deze week een nieuwe serie: The Girl From Oslo, of in het Noors: Bortført.

Een bijzondere titel uit Noorwegen

Noorwegen is het land van fjorden, mooie natuur en ja wat nog meer eigenlijk? In ieder geval geen series en films. De Scandinavische titels die wij in Nederland kennen, zijn vooral afkomstig uit Zweden en Denemarken. The Girl From Oslo zegt eigenlijk al waar de titel vandaan komt, alleen is het niet 100 procent Noors.

The Girl From Oslo is al sinds april te zien op de Noorse televisie. Het is dan ook geen Netflix-volledige original maar gewoon een productie van De Noorse Commerciële omroep TV 2 in samenwerking met het Israëlische HOT. Wel heeft Netflix eraan meegewerkt. Sinds 19 december is de serie ook op de streamingdienst te zien. We zijn net een dag verder en nu al weet de serie zich te vestigen in de populariteitslijst van Nederland. Het staat op een keurige plaats 5. Bizar, aangezien het zelfs lastig is om een trailer te vinden. Wij vonden nog net deze video hieronder.

Hier gaat de nieuwe Netflix-serie over

Het bijzondere aan The Girl From Oslo is dat de serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De show volgt een Noors meisje dat tijdens een reis door de Sinaïwoestijn samen met twee Israëliërs wordt ontvoerd door IS-terroristen. Wat lijkt op een willekeurige ontvoering blijkt later toch een gerichte aanval. Haar ouders werken als diplomaten en de eisen leiden naar een gebeurtenis in het verleden.

Er zijn weinig reviews over de nieuwe serie op Netflix. Zo’n 200 mensen hebben een beoordeling gegeven op IMDb, waarvan een handjevol een echte review hebben geschreven.. Die zijn overigens niet heel positief. Van hen krijgt de serie een 5,2.

Je zult dus vooral zelf moeten kijken om erachter te komen of deze serie echt zo goed of slecht is. De show bestaat uit 10 afleveringen van elk iets meer dan 30 minuten. The Girl From Oslo is nu te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen