Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 21 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Tom Waes doet met Nazmiye Oral boekje open over Undercover S3

Wie Undercover zegt, zegt natuurlijk Tom Waes. De Belgische acteur is een van de grote sterren in de serie. Wij spreken hem en het nieuwe gezicht Nazmiye Oral over het derde seizoen van de Nederlandstalige topserie op Netflix.

Tom Waes kennen de fans van Undercover natuurlijk beter als undercoveragent Bob in de Netflix-serie. Dit keer maakt hij jacht op Leyla Bulut en haar criminele organisatie. Vandaag zitten de twee vijanden gebroederlijk naast elkaar en vertellen ze over het nieuwe seizoen.

Tom Waes vertelt over een nieuw seizoen Undercover

Voor Waes is Undercover inmiddels bekend terrein. “De derde aflevering van het nieuwe seizoen heeft me wel verrast. Mijn personage heb ik helemaal in me. Dan is het ook leuk als er vers bloed bijkomt. Een ijzersterke vrouw waartegen ik mag spelen”, doelt hij natuurlijk op Oral.

Het nieuwe seizoen heeft hem wel verrast. “Een tijd geleden kwamen de scenaristen naar me toe met het idee voor het derde seizoen dat Ferry en Bob moeten samenwerken. Ik zei: ‘Komaan, dat kan toch niet!’ Maar ja, dan komen die scenario’s door en dan denk je: ‘Verdomme, dat is goed gevonden.’ En dan ook nog die Turkse bende, dat heeft me wel verrast ja!”

Undercover Netflix
Tom Waes in Undercover. (Afbeelding: Netflix/Nyklyn)

Nazmiye Oral is de nieuwe bad guy

Een nieuw gezicht in de serie is natuurlijk Oral. Zij vertelt over haar personage: “Lelya is eigenlijk een matriarch. Haar familie staat op nummer 1 en verder is ze ook een echte zakenvrouw. Ze ziet het ook als zakendoen. Het vak waarin ze zit vraagt misschien om andere dingen.”

Undercover Netflix Nazmiye Oral
Nazmiye Oral is een van de nieuwe gezichten in Undercover. (Afbeelding: Netflix)

Toch is het opvallend dat Oral in Undercover speelt. Ze had de serie voor haar auditie nog nooit gezien. “Schande,” grapt Waes. “Ik heb de serie gekeken. Ik vond het dan ook fijn dat mijn personage een licht Vlaams Accent heeft. Niet helemaal Nederlands met een harde G. Ook hebben we naar oude Turkse films gekeken. Daarin heb je van die straat maffia-lui, die tegelijkertijd bad en good guys zijn. Een soort Robin Hoods van de straat. Het zijn wel zware jongens. Ze droegen hun colbertje over hun schouder en hadden een ketting. Dat heb ik ook bij Leyla proberen te doen. Verder laat ik veel komen wat op dat moment nodig is. Ik ben een mens en dat volg ik dan.”

Undercover seizoen 3: meer Ferry en een andere aanpak

Dit is slecht een klein stukje van het interview met Nazmiye Oral en Tom Waes. Het hele gesprek zie je natuurlijk in de video. Wil je zelf beoordelen hoe goed Undercover is? De serie is vanaf zondag 21 november te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!