Frank Lammers en Yannick van de Velde vertellen alles over Undercover

Films & Series Jeroen Kraak 20 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is eindelijk zover: dit weekend begint het derde seizoen van Undercover. Wij spreken met Frank Lammers en Yannick van de Velde over het nieuwe seizoen.

We hebben eventjes moeten wachten op het nieuwe seizoen van Undercover. Daarin zien we naast Frank Lammers ook een nieuw gezicht. Wij vragen Yannick van de Velde, die Lars speelt, het hemd van het lijf, met naast hem niemand minder dan Ferry himself.

Yanick van de Velde en Frank Lammers in Undercover

Van de Velde was heel blij om mee te mogen doen aan het nieuwe seizoen van undercover: “Het is heel vet. Ik ben groot fan van de show. Ik deed auditie voor Ferry en de film, maar wist niet dat dit ook voor het derde seizoen. Ik ben trots dat ik met mijn rotte kop nu ben te zien.” Lammers reageert met een knipoog. “Als het mislukt is het allemaal jouw schuld!”

Helaas zien we in het nieuwe seizoen Undercover minder Daniëlle. Van de Velde begrijp het wel: “Ik ben ook sexiër dan Daniëlle, vind ik zelf. Toch?” Frank kijkt hem wat raar aan. “Oké dan niet!” Hij gaat verder: “Het, klopt ik zit een beetje onder de plak bij Ferry.” Lammers: “Nee joh, ik heb je uit de goot gered en er weer uitgehaald!” Van de Velde: “Oh oké dat is het!”

Undercover Netflix
Undercover seizoen 3. (Afbeelding: Netflix)

Een nieuw gezicht en een oude bekende

Voor Van de Velde is alles nieuw in Undercover. Dat is het natuurlijk niet voor Lammers. “Elke rol heeft altijd verrassingen. Ik denk dat de schrijvers een erg goed besluit hebben genomen om een bocht te nemen die niemand verwacht. Ferry moet zich dan ook in allerlei bochten wringen om er weer bovenop te komen. Het was heel leuk om te spelen.”

Undercover seizoen 3: meer Ferry en een andere aanpak

Het derde seizoen van Undercover voelt dan ook iets anders voor Lammers. “Ja het wordt wel moeilijker om Ferry sympathiek te houden. Ook voor de kijker stapelt hij fout op fout.” Van der Velde: “Ik vind Ferry wel grappiger.” Lammers: “Pas op wat je zegt hè. Hij heeft in ieder geval gezonde zelfspot!” Van de Velde: Ja wel een goede fuck it-mentaliteit!”

Het was voor Lammers wel aanpoten in Undercover. “Ik had natuurlijk die film gedaan en door corona werd het derde seizoen van Undercover meteen daarna opgenomen. Je kon me dus opvegen. Er had wel iets meer lucht tussen mogen zitten, maar het is een heerlijk personage dat ik heel graag uit de kast haal. Het zit me als een oude jas. Ik heb er enorm van genoten.

Dit is een deel uit het interview met Frank Lammers en Yannick van de Velde. Het hele interview kun je in de video hierboven zien!

Wik je Undercover zelf zien? Dat kan vanaf 21 november op Netflix. Dan start het derde seizoen van de serie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen