Undercover seizoen 3: Netflix heeft goed en slecht nieuws

Films & Series Jeroen Kraak 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna zover: het nieuwe seizoen van Undercover komt eraan. Voorafgaand weten we in ieder geval al een paar zaken.

Undercover is misschien wel de serie op Netflix waar de meeste Nederlanders naar uitkijken. De streamingdienst heeft ons al behoorlijk weten te teasen met verschillende video’s van de serie. We weten natuurlijk wel al een beetje van de serie, maar veel houdt Netflix natuurlijk nog geheim.

Undercover seizoen 3 komt eraan

Netflix beschrijft het tweede seizoen van Undercover zelf als volgt: “Bob is wegens wangedrag ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen. Ferry komt vrij, maar ziet dat zijn plek aan de top van de xtc-wereld is ingenomen door een sterkere en sluwere bende die geleid wordt door het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut (Murat Seven en Nazmiye Oral).

Netflix in november: Narcos, Undercover, Tiger King en The Rock

Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Patrick Diericks (Jeroen Van der Ven) doet Bob een voorstel: hij kan zijn rechtszaak laten verdwijnen als Bob opnieuw undercover gaat en als burgerinfiltrant de verrader weet te ontmaskeren in de bende van Serkan.

Bob neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan in een poging zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Maar dan stuit hij op Ferry Bouman…”

Goed en slecht nieuws

Goed, tot zover het verhaal zelf. Natuurlijk ben je benieuwd naar het goede nieuws over Undercover. Dat maakte Netflix via haar eigen Facebook bekend. In het derde seizoen zien we flink meer Ferry Bouman. In seizoen 2 zat hij in totaal 2 minuten terwijl we in seizoen 3 168 minuten van Ferry kunnen genieten. Daarmee luistert de streamingdienst naar de fans, die bij het vorige deel flink klaagden omdat ze Frank Lammers te weinig zagen in de rol van de XTC-producent.

Maar helaas is er ook slecht nieuws over de serie te melden. Het derde seizoen van Undercover heeft twee afleveringen minder dan de eerste twee seizoenen. Het derde deel heeft maar acht afleveringen in plaats van de gebruikelijke tien. We moeten het doen met minder afleveringen maar meer Ferry. Zoals we gewend zijn komt er elke week een nieuwe aflevering op Netflix. De eerste is op 21 november te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen