Samsung doet Google na en maakt betalen nog makkelijker

Apps Jeroen Kraak 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft goed gekeken naar Google. Het komt nu met een nieuwe overzichtelijke app die Pay en Pass beide overbodig maakt.

Heb je een Samsung telefoon? Dan maak je wellicht gebruik van de Pay- en Pass-app om te kunnen betalen en bijvoorbeeld jouw vliegtickets handig op je telefoon te hebben. Je kunt die twee applicaties binnenkort verwijderen, want Samsung komt nu met Wallet die de functies van beiden combineert. Bovendien ziet het er ook nog een stuk beter uit, waardoor het nog makkelijker is om te gebruiken.

Dit is de Samsung Wallet

Overigens is dat niet het enige voordeel van de nieuwe Samsung Wallet. De app komt namelijk ook met nieuwe functies die je kunt gebruiken. Het is eigenlijk gewoon de digitale vervanging van je eigen portemonnee met alle pasjes en tickets erin die je maar nodig hebt.

Maar Samsung Wallet is niet alleen maar je portemonnee. Het is tevens jouw wachtwoordmanager. Daardoor heb je geen LastPass of Bitwarden nodig, want ook hiermee zijn al je wachtwoorden beveiligd op een plek opgeslagen. Zo hoef je nooit meer voor elke website het password te onthouden wat lekker makkelijk is. Ook slaat de wallet zaken op als je digitale autosleutel en kun je het linken aan je beveiligingssysteem voor thuis.

Daarnaast integreert de Samsung Wallet ook de Blockchain-app van het merk. Hiermee kun je dus in de wallet ook al je crypto’s opslaan. Dit alles wordt beveiligd door Samsung Knox, waardoor je dus je vingerafdruk kunt gebruiken om in te loggen.

Samsung Wallet
De Wallet (Afbeelding: Samsung)

Beter goed gejat…

Samsung heeft hierbij goed gekeken naar Google, want dat bedrijf kwam vorige maand al met een gelijke soort actie. Het heeft Google Pay omgedoopt tot Google wallet waardoor er meer functies komen. Ook daarin is het mogelijk om zaken als je digitale autosleutel en tickets op te slaan.

Helaas lijken we in Nederland nog even te moeten wachten op de service, want de app wordt als eerste geïntroduceerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. Als de app in ons land beschikbaar zie je vanzelf een melding in je huidige Samsung Pay- of Pass-app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen