Samsung Galaxy S21 FE wordt goedkoper, maar…

Smartphones Jeroen Kraak 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S21 FE is een populair toestel. Logisch, aangezien het veel fijne functies heeft van de gewone S21. Nu wordt het wellicht nog aantrekkelijker om er een aan te schaffen.

Sinds een paar jaar komt Samsung bij een aantal van haar toptoestellen met een Fan Edition-versie (FE). Deze telefoons zijn wat goedkoper omdat ze wat mindere specs hebben, maar hebben wel de populairste functies. Afgelopen winter kwam Samsung met Galaxy S21 FE. Toch gaat de telefoon nu wat veranderen en dat merk je in je portemonnee. Tenminste, als je er een wil kopen.

De Samsung Galaxy S21 FE

Zoals collega Mark al in zijn review aangaf, was de Samsung Galaxy S21 FE een ontzettend fijn toestel. Wel merkte hij op dat de telefoon iets te pittig geprijsd was. Iets wat Samsung zelf uiteindelijk zag, want inmiddels is de telefoon voor een flink lager bedrag te verkrijgen. Het kan echter nog goedkoper, want Samsung komt nu met een goedkopere versie van het toestel. Eigenlijk dus een Galaxy S21 FE FE dus.

De jongens van Galaxy Club zijn er namelijk achter gekomen dat er een nieuwe versie van de Samsung Galaxy S21 FE op de markt komt. Eentje die doorgaat voor het modelnummer SMG990B2. Bij de reguliere versie mist de 2, dus dit is een nieuw model. Deze moet eind juni op de markt verschijnen.

Samsung Galaxy S21 FE Amazon Prime
Strak in de lak (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Een andere versie

Er zijn wat verschillen met reguliere versie van Samsung. Zo heeft deze Bluetooth 5.2 waarbij de gewone versie het moet doen met 5.0. Het grootste verschil zit echter in de processor. Het nieuwe model komt met een Snapdragon 720G op de markt. Deze is veel minder krachtig dan de Snapdragon 888 van de huidige variant. Bovendien biedt deze chip geen 5G-ondersteuning, waardoor je het dus moet doen met 4G.

De grote vraag is natuurlijk of je liever deze versie hebt, of gewoon de duurdere. Gelukkig zullen de mindere specs wel betekenen dat de telefoon goedkoper wordt. Hoeveel goedkoper is echter nog de vraag. De prijs zal uiteindelijk de doorslaggevende factor worden of het toestel wel of niet interessant is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen