Fairphone komt met speciale abonnementsdienst voor duurzame telefoon

Smartphones Jeroen Kraak 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je groen bezig? Dan wil je wellicht een telefoon die daarop aansluit. Fairphone komt nu met een speciaal abonnement.

Tegenwoordig kun je bijna alles leasen of huren voor een vast bedrag per maand. Denk bijvoorbeeld aan een auto, een cv-ketel en zelfs een fiets. Nu is het ook mogelijk voor een Fairphone. Zo heb je een duurzame telefoon voor een vast bedrag per jaar.

De duurzame Fairphone

De Fairphone is misschien niet de meest krachtige telefoon op de markt. Het is wel een van de meest duurzame modellen. Het bedrijf let op waar de materialen voor de telefoon vandaan komen en daarnaast zijn de toestellen vrij makkelijk te repareren als er iets kapot gaat. Nu komt het met een speciale dienst om het allemaal nog gemakkelijker te maken.

Waarom het kopen van een refurbished smartphone een verdomd goed idee is

De Nederlandse fabrikant komt nu met Fairphone Easy. Bij dit abonnement krijg je naast de Fairphone 4 (256GB/8GB RAM) ook een beschermhoesje en een screenprotector in bruikleen om de telefoon optimaal te beschermen. Gaat die desondanks toch kapot? Dan kun je ‘m opsturen naar de fabrikant die de smartphone voor je repareert. Binnen 48 uur belooft het een vervanger te versturen voor de tussentijd.

Fairphone 4
Reparatie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Verschillende abonnementen

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar. Deze lopen van 4 tot en met 60 maanden. Het spreekt voor zich dat hoe langer je een contract afsluit des te minder je hoeft te betalen. Zo kost 60 maanden 21 euro per maand, terwijl je voor 3 maanden 34 euro per maand kwijt bent. Heb je de Fairphone 4 heel gehouden? Dan krijg je maandelijks een korting.

Overigens moet je er wel rekening mee houden dat je er geen oplaadkabel bijkrijgt. Mocht je dus geen USB-C kabel in huis hebben, dan zal je deze apart moeten aanschaffen. Ook moet je er op letten dat je zelf een abonnement met een provider moet regelen. De simkaart doe je dus zelf in het toestel.

Is het iets voor jou?

Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je de Fairphone 4 leaset. Het betekent dus dat je niet de eigenaar van het toestel bent. Doorverkopen zit er dus niet in. Je zal je dus moeten afvragen of je ‘m liever niet koopt. Als je altijd zuinig bent met je toestel is dat wellicht een betere keuze. De Fairphone 4 die hier wordt aangeboden kost los namelijk 649 euro.

Wil jij weten wat wij van de Fairphone 4 vinden? Lees dan de review van collega Mark!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen