WhatsApp-probleem nieuwe iPhone-gebruikers voorgoed verleden tijd

Apps Jeroen Kraak 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is waarschijnlijk de eerste app die je op je smartphone installeert. Toch is er een ergernis als je switcht van Android naar iPhone.

Het gebeurt natuurlijk niet vaak: het switchen van een een Android-toestel naar een iPhone. Wij mensen zijn tenslotte gewoontedieren en blijven vaak vasthouden aan de systemen die we kennen. Heb je het toch weleens gedaan, dan herken je een groot probleem. Dat probleem heet WhatsApp. Als je switcht kun je namelijk niet je berichten meenemen.

Neem je WhatsApp-gesprekken mee

Tenminste tot nu, want na jarenlang gedoe komt er eindelijk een einde aan dit grote probleem. En met recht kun je dit een grote verandering noemen. Als je switcht heb je jouw toestel vaak volstaan met jarenlange WhatsApp-gesprekken. Denk aan alle foto’s en video’s die je misschien nergens anders hebt staan. Die kun je voortaan dus gewoon meenemen als switcht naar een iPhone.

WhatsApp komt met handige verandering voor iPhone-gebruikers

Apple heeft namelijk een nieuwe app gemaakt om de switch tussen Android en de iPhone makkelijker te maken. Deze app heet geheel toepasselijk Move to iOS en speciaal ontwikkeld om op Android te draaien. Overigens kun je niet alleen je WhatsApp-gesprekken makkelijk overzetten van jouw Android-toestel naar de nieuwe iPhone. Ook zorgt de nieuwe app ervoor dat onder andere je contacten, kalender, sms’jes en foto’s makkelijk op jouw nieuwe toestel verschijnen.

Move to iOS Android iPhone
De Move to iOS-app. (Afbeelding: Apple)

Zo kun het overzetten

Om deze overstap mogelijk te maken moet je de meest recente versie van WhatsApp op je Android toestel hebben. Bovendien moet jouw smartphone minimaal draaien op Android 5 en heb je de Move to iOS-app nodig. Op jouw iPhone moet vervolgens minimaal iOS 15.5 draaien.

Heb je de Move to iOS-app gebruikt? Dan moet alles goed werken. Zo kun je meteen aan de slag met je chats. Als je eenmaal de gesprekken binnen hebt kun je deze op je iCloud zetten, zodat je ze niet per ongeluk alsnog verwijdert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen