‘Mark Zuckerberg stapt op als CEO van Meta’, maar klopt dat wel?

Tech Wesley Akkerman 23 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Als we de meest recente geruchten mogen geloven legt Mark Zuckerberg zijn taken als CEO van Meta neer. Dat bedrijf richtte hij ooit zelf op als Facebook en liet hij in de afgelopen jaren een ware transformatie doormaken. Maar kloppen die geruchten wel? Stapt Zuckerberg daadwerkelijk op?

Dit gerucht is afkomstig van een website genaamd The Leak. De redactie aldaar vernam dat Mark Zuckerberg dus volgend jaar zijn taken neerlegt als CEO van Meta. Dit zou komen doordat investeerders druk zetten op het bedrijf. Want het is geen geheim dat er inmiddels miljarden in rook zijn opgegaan via de metaverse.

Nieuwe CEO voor Meta?

De metaverse is volgens Zuckerberg “de volgende grote stap voor het internet”. Dat is een mooie visie, maar tot op heden slaat die niet aan. Is de Facebook-oprichter een fantastische visionair met een vooruitziende blik of laat hij zich blind leiden door ambitie? De tijd zal het leren. Maar hoe gaat het ondertussen met Meta?

Facebook Meta Instagram Gmail
Hij zet stappen van een meta… (Afbeelding: Noah Berger / AFP)

Vooralsnog lijkt het erop dat het bedrijf zijn oude CEO behoudt. Op Twitter meldt de communicatieverantwoordelijke van Meta, Andy Stone, namelijk dat de geruchten vals zijn. Het zou kunnen dat Stone dit zegt om de beurskoers van de metaversebouwer te waarborgen, en dat het nieuws alsnog volgend jaar volgt.

Goed voor de beurswaarde

Maar aan de andere kant: als investeerders niet meer achter Zuckerberg staan, dan kan het de beurswaarde juist helpen als de Meta-oprichter vertrekt. Voorlopig lijkt het bedrijf in zwaar weer te zitten. Niet alleen moeten elfduizend mensen het bedrijf verlaten, ook wordt er het komende half jaar niemand aangenomen.

Deze stappen zijn nodig om het verlies van de afgelopen maanden op te vangen. De metaverse bouwen kosten een hoop geld. Maar ook de wereldwijde eeconomische malaise en de oorlog in Oekraïne zijn niet goed voor de bottom line van Meta. Dit verhaal gaat dus ongetwijfeld nog een flinke staart krijgen.

Anoniem op Facebook: zo verberg jij je eigen pagina voor anderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen