Anoniem op Facebook: zo verberg jij je eigen pagina voor anderen

Tech Sabine Schults 30 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een Facebook-pagina, maar wil je eigenlijk niet dat deze door anderen bekeken kan worden? Of dat nu tijdelijk is of voor altijd, bij Facebook hebben ze er gelukkig goed over nagedacht! WANT-redacteur Sabine legt je haarfijn uit hoe je jouw Facebook-pagina afschermt voor de buitenwereld.

Redenen om je pagina voor anderen te verbergen kunnen zijn omdat de pagina nog niet af is, of omdat je simpelweg een pagina compleet voor jezelf wil houden. Wat je reden ook is. Zo verberg je jouw Facebook-pagina voor iedereen behalve jijzelf!

Facebook-pagina verbergen voor anderen

Open Paginaā€™s in het linkermenu van Facebook en open de pagina die je wil verbergen voor de buitenwereld. Klik vervolgens linksonder in beeld op Instellingen.Ā OnderĀ Algemeen vind je bovenaanĀ Zichtbaarheid van pagina. Druk naast deze tekst opĀ Bewerken. Kies hier voorĀ Publicatie pagina ongedaan makenĀ en bevestig dit metĀ Wijzigingen opslaan. Je moet vervolgens een reden opgeven voor het ongedaan maken van de publicatie.

Met deze methode blijft het mogelijk om je Facebook-pagina te bewerken, maar er zijn nog twee opties die je kunt uitvoeren om je pagina onzichtbaar te maken voor het publiek. Je kunt je Facebook-pagina namelijk tijdelijk deactiveren of compleet verwijderen. Hierdoor is het echter niet meer mogelijk om wijzigingen door te voeren.

Mark Zuckerberg Apple Facebook, instagram, facebook, meta, twitter
Laat die vernieuwde pagina maar shinen! (Afbeelding: EPA / Olivier Hoslet)

Deactiveren of verwijderen

Open je Facebook-pagina door op je profielfoto te drukken en bij Alle profielen bekijken de juiste pagina te selecteren. Druk nu op de profielfoto van die pagina en open Instellingen en privacy. Kies daarna voor Instellingen. In het linkermenu druk je op Privacy en vervolgens op Gegevens van Facebook-pagina. Naast Deactiveren en verwijderen kun je op Bekijken klikken. Kies hier voor Pagina deactiveren. En vervolgens op Doorgaan.

Ben je toch niet zo tevreden met je pagina, dan kun je natuurlijk ook voor een drastischere maatregel kiezen. Namelijk door je Facebook-pagina gewoon helemaal verwijderen. Let wel op dat dit een definitieve actie is. Je kunt de pagina niet meer terughalen als hij eenmaal verwijderd is na de twee weken bedenktijd die je krijgt. Definitief verwijderen? Volg dan dezelfde stappen als bij het tijdelijk deactiveren van je pagina, maar kies in plaats van de optie Pagina deactiveren voorĀ Pagina verwijderen.Ā 

Machtige Facebook-functie binnenkort ook op WhatsApp te gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft šŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen