Google Chrome is gek op meldingen, maar hoe zet je ze uit?

Tech Sabine Schults 30 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome is voor veel mensen de go-to browser, maar dat wil niet zeggen dat de browser altijd even plezierig in gebruik is. De constante meldingen die de browser je voorschotelt zijn bloedirritant. Gelukkig kun je ze uitzetten!

Melding hier, melding daar. Soms blijf je bezig met meldingen wegklikken. De meldingen in Google Chrome zijn bedoeld om je te helpen, maar ze zijn over het algemeen gewoonweg irritant en afleidend. Hoog tijd om daar wat aan te doen. Zo schakel je de meldingen in Google Chrome uit.

Google Chrome: notificaties uitschakelen

Je kunt de meldingen van Google Chrome op een Windows-pc of Mac op de volgende manier uitzetten. Open de Chrome-browser en klik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek. Selecteer vervolgens Instellingen. Op een Mac kun je ook de snelkoppeling Command+komma gebruiken om snel bij de instellingen terecht te komen. Selecteer in het menu Privacy en beveiliging en open vervolgens Site-instellingen.

Scrol nu iets naar beneden tot je bij Rechten bent. Druk hieronder op Meldingen. Je kunt hier kiezen om alle meldingen uit te zetten. Dit doe je door Niet toestaan dat sites meldingen sturen te selecteren. Als je in plaats daarvan Sites kunnen vragen of ze je meldingen mogen sturen ingeschakeld wil laten, dan kun je eronder de gewenste pagina’s blokkeren waarvan je de meldingen ooit hebt toegestaan. Klik op de drie puntjes en kies voor Blokkeren.

Waarom Google miljarden gegevens uit Chrome moet verwijderen
Geen irritante meldingen meer! (Afbeelding: Pexels / Firmbee)

Zo zet je het uit op Android en iOS

Open de Chrome-app op je Android-telefoon en druk op de drie puntjes in de rechterbovenhoek. Open vervolgens Instellingen en kies daarna voor Meldingen. Om alle meldingen van Chrome op je Android-toestel te blokkeren, hoef je enkel de slider van Meldingen weergeven uit te zetten. Supermakkelijk dus!

Heb je een iPhone, dan zou je helemaal geen meldingen moeten ontvangen. Op het moment van schrijven kan Google Chrome namelijk helemaal geen meldingen versturen op iOS. Dat betekent dat er dus niets is om je zorgen om te maken. Bedankt, Apple!

Wil je meer uit Chrome halen? Dan doe je dat zo.

Sneaky bastards opgelet: zo verwijder jij je geschiedenis in Google Chrome

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ūüöÄ

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen